LM vil være med til at løfte
Til januar afholdes konferencen "Når kirken løfter". LM's sekretariatsleder håber, at konferencen vil give håb og ideer til konkrete tiltag.
I 2021 mødtes flere kirkelige og kristne organisationer til konferencen ”Når kirken svigter”, som blandt andet handlede om negativ social kontrol og magtmisbrug i kirkelige miljøer.
Den 15. januar 2025 kommer der en opfølgning på konferencen.
Den hedder ”Når kirken løfter”, og her vil man sætte fokus på, hvordan kirkerne i Danmark kan bidrage ind i den omfattende mistrivselskrise blandt børn og unge.
Kirkerne skal præge aktivt
”Den første konference handlede om, hvordan vi har svigtet og svigter gennem intimidering," fortæller Hanne Legarth, som er daglig leder i Kristent Pædagogisk institut og tovholder på konferencen.
"Når kirken løfter" handler om, hvordan vi undgår at svigte den næste generation gennem desertering," fortsætter hun og uddyber:
"For vi svigter også, når vi ikke løfter eller underlader at præge aktivt”,
Til konferencen vil der være oplæg fra blandt andre ungdomsforsker Thomas Willer, psykolog og lektor på SDU, Dorte Toudal Viftrup og lektor på DB, Michael Agerbo Mørch samt en paneldebat.
Pointerne skal ud at leve
LM er medarrangører på ”Når kirken løfter”, og Miriam A. Myhre, som er sekretariatsleder i LM, ser frem til konferencen.
Hun håber på at kunne går derfra med både håb og konkrete løsningsforslag. For det er en stor og vigtig opgave, som konferencen adresserer.
”Mit håb er, at konferencen vil klæde os på i forhold til at skabe trygge og sunde fællesskaber for vores unge," fortæller hun.
"Og så er det mit store ønske som en del af ledelsen i LM, at pointerne og inspirationen fra konferencen kommer ud at leve hos os.”
Vi må tage højde for tiden, vi lever i
Ifølge Miriam A. Myhre gør LM i forvejen en stor indsats i forhold til trivsel ved at tilbyde meningsfulde fællesskaber og ved at gøre en god indsats blandt børn og unge gennem LMBU.
”Men vi er nødt til hele tiden at være opmærksomme på, at vi taler til - og med - vores børn og vores unge på en måde, som de forstår, og som de kan relatere til," påpeger sekretariatslederen.
"Det er helt afgørende, at det, vi gør i kærlighed, også opfattes som kærlighed.”
”Tiden og kulturen, vi er en del, gør noget ved vores ører og vores opmærksomhed - og det må vi tage højde for, siger hun.
"Men uanset hvad må forankringen i Jesus, det at vi må have vores identitet og frelse i ham, være kernen i det vi, ønsker at give videre,”