Ny PR-video om LM's Liv&Job-uddannelse

Værkstedstræning i Blomster og Dekoration på Liv&Job i Stubbekøbing
Eleverne på Luthersk Missions botilbud og STU-uddannelse lærer både at klare sig selv og passe et job, som for eksempel her i skolens drivhus, hvor der dyrkes blomster. Foto: livogjob.dk.

Unge med særlige behov trænes i livsduelighed og samfundssind på STU-uddannelsen LivogJob i Stubbekøbing. Det giver eleverne en større livskvalitet, viser ny præsentationsvideo

14/04/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

"Hvad er et godt liv?"

Det spørgsmål stilles i en ny video, som LM's særligt tilrettelagte uddannelse LivogJob i Stubbekøbing har fået lavet om livet på bostedet og skolen.

Og eleverne, der alle er unge med særlige behov, og som kæmper med mange udfordringer i livet, giver selv svaret i videoen:

"Et godt liv er mange gode dage. Og vi har rigtig mange gode dage her på skolen."

Madlavning, blomsterdekoration og værkstedstræning

Det er ikke eleverne selv, der har lavet videoen, som ligger på skolens hjemmeside - den har skolen fået lavet professionelt.

Men de mange glimt fra skolens hverdag viser tydeligt glade elever i aktion. Både på bostedet, hvor de lærer at lave mad, og på skolens værksteder, hvor de lærer forskellige håndværk som blomsterdekoration og produktion af lys.

"Vi lærer, at vi selv er ansvarlige for at få et godt liv gennem deltagelse - i samfundet, i fællesskabet på skolen og på arbejdsmarkedet," lyder det i speaken på videoen.

Gør en forskel for lokalsamfundet i Stubbekøbing

På skolen lærer eleverne noget om et godt samfundssind, blandt andet er de hvert år med til at dekorere hovedgaden i Stubbekøbing.

Det sker i samarbejde med frivillige fra lokalområdet gennem projekt Smuk By.

I skolens drivhus plantes frø til 90 blomsterampler, som eleverne passer og vander, indtil blomsterne er klar til at blive hængt op i byen. 

Det er med til, at de unge efterfølgende vil kunne bidrage i deres egen kommune med lignende grønne projekter, når de forlader skolen.

Giver eleverne et udviklende og værdigt liv

"Det er vigtigt for os, at de unge får et udviklende og værdigt liv," siger skolens forstander, Jørgen Sulkjær.

Det gør de blandt andet ved at bidrage til samfundet gennem relevante praktikprojekter, der styrker relationerne mellem de unge og det omgivende samfund, fortæller han.

"Derfor har vi fået lavet denne video for at synliggøre vores arbejde både over for vores bagland og over for potentielle kommende elever."

> Se videoen herunder:

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.