Personligt

Gud greb ind, da det så allermest sort ud

12/08/2020 / Ole Solgaard os@dlm.dk

I seks-syv år har Mary Thunbo haft slemme smerter i knæet. Gud tog dem væk ved forbøn

Den 11. marts 2020. Nogle forbinder datoen med statsministerens markante corona-pressemøde. Men for Mary Thunbo fra Randers er datoen forbundet med en oplevelse af at blive øjeblikkeligt helbredt for smerter i sit knæ.

Helbredt ved bøn

De seneste seks-syv år har Mary døjet med slemme smerter i knæet. Brusken var slidt væk, og hun kunne næsten ikke gå. Hun fik to-fire smertestillende piller i døgnet og var egentlig blevet indstillet til at skulle have et nyt knæ. Det ville dog ikke have så gode udsigter, da hun også har KOL og er hjertepatient.

Den 11. marts deltager hun sammen med sin mand i et seniorbibelkursus på Virksund Kursuscenter. Hun sidder i en lænestol og græder, fordi hun har ondt. Hun kan hverken holde ud at gå eller sidde. 

”En af de andre deltagere sætter sig og spørger, hvad der er galt, og om han må bede for mig. Han lægger så hænderne på mit knæ og beder lige så stille for mig. I det samme er det, som om smerterne bliver løftet op af mit knæ. Det er en kæmpe lettelse, at smerterne forsvinder øjeblikkeligt,” fortæller 74-årige Mary Thunbo, mens øjnene bliver lidt blanke.

I første omgang fortalte hun ikke andre om hændelsen. Hun takkede dog manden, der bad for hende, og er ikke i tvivl om, at det er Gud, der skal have æren for helbredelsen. Siden den 11. marts har hun ingen smertestillende medicin fået.

Trosstyrkende

”Det har været trosstyrkende for mig at opleve. Jeg sad jo og tænkte: ’Hvorfor skal jeg være her, når det hele gør så ondt?’ Men så greb Gud ind, da det så allermest sort ud.”

Det har hjulpet både på bevægeligheden og humøret. En af de lune sommeraftener ville Mary, der – med egne ord –  helst skal se alt i naturen, gå en lille tur med sin mand, Jens-Ole. Det endte med en tur på ikke mindre end seks kilometer, dog med støtte fra en rollator.

Mary har altid været glad for sit konfirmationsord fra Esajas’ Bog 53,5, hvor der om Jesus profetisk siges: ”Men han blev gennemboret for vore overtrædelser og knust for vore synder. Han blev straffet, for at vi kunne få fred, ved hans sår blev vi helbredt.”

Nu har ordene om at blive helbredt fået ny betydning for Mary.

Artiklen har været bragt i Tro & Mission nr. 13/2020

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
D.A. Carson
D. A. Carson er en af de forfattere fra den engelsktalende verden, som de senere år har fået en række bøger ov…