380 unge på konference blev tændt for mission

Rebekka Zoll Landkildehus ny missionskonsulent med på MISSION22
Rebekka Zoll Landkildehus fik mange gode snakke med flere deltagere i missionsrummet i løbet af konferencen. Foto: Josva Rønne Andersen.

"Det gav super god mening at være med til at plante en tanke om mission i de unges bevidsthed," siger ny missionskonsulent i LM, der var med på MISSION22 i weekenden på LMH i Hillerød

24/11/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Mødesalen på Luthersk Missions Højskole i Hillerød var endnu engang fyldt med unge mennesker, da LMU i weekenden 18.-20. november holdt konferencen MISSION22.

380 unge tilmeldte fra hele landet kunne endelig efter to år med corona-aflysninger og begrænsninger opleve en hel weekend i missionens fortegn.

Temaet for konferencen var "Tændt", og det var en rigtig god anledning til at tale med de unge omkring kaldet til international mission, fortæller LM's nyeste missionskonsulent, 29-årige Rebekka Zoll Landkildehus.

Talte med mulige kommende ansøgere til volontøropgaver i LM

Med opgaver i LM's volontørprogram Reach var hun både med i komitéen bag MISSION og stod sammen med LM's andre missionskonsulenter til rådighed for samtaler og spørgsmål på konferencen.

"Det gav bare supergod mening for mig at være med på konferencen og møde de unge og være med til at plante en tanke om mission i deres bevidsthed," fortæller missionskonsulenten, der var med på konferencen for første gang.

"Jeg havde nogle gode snakke med nogle af de unge om det at blive volontør og spurgte lidt ind til, hvad de kendte til LM's missionsarbejde i forvejen," siger hun.

Imponeret over de unges iver for mission

Den nye missionskonsulent var imponeret af de unges iver for mission på konferencen, for eksempel at der ved hver session blev bedt for et bestemt missionsland.

"Flere af de unge spurgte også ind til volontørarbejdet - om det kræver en bestemt relevant erfaring for at blive volontør."

Desuden har hun stor ros til deres kreativitet med at samle penge ind til LMBU's missionsprojekt, Projekt Julehjælp, som går til trængte familier herhjemme.

"Der blev samlet omkring 40.000 kroner ind, og det, synes jeg, er rigtig flot på en weekend. Det viser, at de unge gerne vil mission," siger hun.

Motiveres af at få lov til at gøre en forskel i missionsarbejdet

Fra scenen i mødesalen præsenterede Rebekka Zoll Landkildehus LM's nye volontørjobs, der netop er slået op.

"Her kunne jeg også få lov til at fortælle lidt om, hvad tidligere volontører siger, de har fået ud af at rejse ud," siger hun og fremhæver det at være udsendt 10 måneder som et kæmpe plus.

"Noget, der motiverer unge til at rejse ud, er muligheden for at få lov til at gøre en forskel, og fordi LM's volontører er ude i så lang tid, er det også det, de oplever, når de kommer hjem og ser tilbage: at de var med til at gøre en forskel," understreger hun.

> Se flere fotos fra konferencen på MISSION22's facebookside.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.