500 unge kom til tro på påskelejre i Tanzania

Billede fra påskelejr i Dar es Salaam

Medarbejdere fra LM's litteraturmission Soma Biblia underviste i påsken flere tusinde unge i emner fra Fikia Maisha-bogen. 500 sagde ja til en personlig tro på Gud

02/05/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Der er stor efterspørgsel på Soma Biblias populære bog, "Fikia Maisha - ræk ud efter livet", der i et bibelsk lys tager spørgsmål og emner op, som retter sig til unge i nutidens Tanzania.

I påsken blev fem medarbejdere inviteret til at undervise i emnerne på nogle regionale ungdomslejre, arrangeret af den kristne studenterorganisation UKWATA (som herhjemme svarer til Kristeligt Forbund for Studerende - KFS).

Desuden skulle lokale præster, som tidligere er blevet oplært i materialet, undervise på andre lejre rundt i landet.

Der var undervisning på i alt ti forskellige påskelejre, fortæller den danske missionær Vivi Agerbo Jørgensen, som er en del af Fikia Maisha-teamet.

Mange ønskede efter undervisningen at give deres liv til Jesus

Flere tusinde unge fra 8. klasse til 3.g blev undervist på lejrene, og derefter blev de unge kaldt frem til forbøn. Rigtig mange tilkendegav, at de ønskede at få et personligt forhold til Jesus, siger hun.

"I Moshi var der samlet 906 unge, og i løbet af lejren tog 316 imod Jesus som deres frelser. I Tanga var der 670 unge, og 145 tog imod Jesus," siger Vivi Agerbo Jørgensen.

Den danske missionær har ikke overblik over, hvor mange ungdomsledere der er blevet undervist i materialet, men det er mange, understreger hun.

Spændende at se, hvordan Gud vil lukke dørene op flere steder

Undervisningen i Fikia Maisha foregår sammen med den lutherske kirke i Tanzania, og samarbejdet med UKWATA åbner op for, at materialet kan udbredes blandt endnu flere unge.

Der er blevet trykt 220.000 ekstra eksemplarer af bogen, som Luthersk Missions Unge sidste år støttede økonomisk sidste år.

I den kommende tid skal der lægges en strategi for opfølgningen og den videre udbredelse af Fikia Maisha til hele UKWATA på landsplan.

"Der mangler stadig at blive undervist i 32 ud af 42 regioner - blandt andet mangler vi at komme over i den vestlige del af Tanzania. Det bliver virkelig spændende at se, hvordan Gud vil lukke dørene op," siger Vivi Agerbo Jørgensen.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.