Åben bibelstudie vækker nysgerrighed i Grønland

KFS-gruppe i Nuuk 2022
KFS har startet en lille bibelstudiegruppe blandt studerende i Nuuk. Arbejdet er endnu småt og skrøbeligt, men det rammer ind i et stort behov blandt de unge om at høre til i et kristent fællesskab. Arkivfoto.

KFS' udsendte har netop startet en Uncover-gruppe blandt studerende i Nuuk. Studiematerialet lægger op til at undersøge, hvem Jesus er, og skabe interesse for den kristne tro.

11/11/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

"Uncover - undersøg det selv!"

Sådan hedder et studiemateriale, som Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) har oversat til brug i åbne bibelstudiegrupper for unge, der er interesserede i at vide mere om den kristne tro.

Den seneste udgivelse omhandler Markusevangeliet og bliver nu brugt i det kristne studenterarbejde i Nuuk, fortæller Daniel Boel Nielsen, der er barselsvikar for studentersekretær Sara Friis Børty.

Læser Markusevangeliet med ung, skeptisk gymnasieelev

"Vi har startet en Uncover-gruppe med nogle af eleverne fra gymnasiet. Det er virkelig spændende," fortæller han.

Blandt andet er der en ung pige med, som er meget nysgerrig på troen, men også meget skeptisk, så det giver nogle spændende snakke, siger studentersekretæren.

"I stedet for at jeg har skullet undervise om, hvordan Jesus helbreder, elsker, tjener og frelser, har gymnasieeleverne selv fået lov til at opdage det ved at læse i Markusevangeliet. Det har været megaspændende at følge gymnasieeleverne i deres opdagelse af, hvem Jesus er."

Bespisningsunder for 33 til fællesspisning på kollegiet

KFS-gruppen i Grønland har også holdt et par fællesspisninger på kollegierne i Nuuk, blandt andet på Ukiivik-kollegiet, hvor der bor mange alenemødre.

"Der får vi lov til at opleve, hvordan kollegiespisningerne kan skabe noget socialt og hjælpe de studerende med at få deres hverdag til at hænge sammen," siger Daniel Boel Nielsen.

Han fortæller om, hvordan de sidste gang, de var på kollegiet, havde lavet chili con carne til 16 personer, men der dukkede 20 voksne og 13 børn op.

"Jeg var godt nok lidt bekymret, da folk stillede sig op i en lang kø. Men alle spiste og blev mætte, og da vi samlede resterne sammen, var der en grydefuld, som en af kvinderne kunne få med i fryseren. Det var simpelthen et lille chili con carne-under."

Grønland er en del af LM's missionsstrategi for 2023-2027

Luthersk Mission støtter KFS' udsendte i Grønland og vil de kommende år indgå et endnu tættere økonomisk og ledelsesmæssigt samarbejde med KFS omkring det kristne studenterarbejde i landet.

Det sker som led i LM's kommende missionsstrategi for det internationale missionsarbejde i 2023-2027, som blev vedtaget på organisationens Landsgeneralforsamling i oktober.

Her lyder det blandt andet, at man ønsker at sende volontører og opfordre og kalde jobmissionærer til at støtte op om studenterarbejdet og det kirkelige og diakonale arbejde i Grønland.

---

> Læs mere om LM's engagement i Grønland.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.