Glædelig familieforøgelse i Odense LM

Fra mødet "Ny i Kristus og ny i det kristne fællesskab" i Odense LM, mandag den 14. september 2020
Der var fyldt i Odense LM's missionshus til mødet "Ny i Kristus og ny i det kristne fællesskab". Foto: Ole Solgaard

En glad LM-formand i Odense, Lars Dysager, bød mandag den 14. september velkommen til et anderledes møde i missionshuset, hvor tre nye kristne fortalte om deres vej ind i troen

02/10/2020 / Ole Solgaard; os@dlm.dk

Alle 40 pladser - efter corona-restriktionerne - var fyldt op, da Odense LM mandag den 14. september indbød til et ikke helt normalt møde i missionshuset.

Her skulle tre nye kristne fortælle, hvordan de i løbet af de seneste år havde fundet vej ind i troen og det kristne fællesskab gennem et kristendomskursus i Sankt Hans Kirke i Odense, hvor flere af byens LM'ere er engageret.

Denne "brobygning" mellem kirken og missionshuset har betydet, at de tre nye kristne er blevet en del af menighedsfællesskabet både i kirken og i LM Odense.

Mødet med Jesus har ændret alt i mit liv

En af de nye kristne er Grete Bojen Nielsen, der gennem mange år var åndeligt søgende, indtil hun fik sin 'sult' stillet til et såkaldt Alpha-kursus i kirken og derigennem mødte Jesus og det kristne fællesskab.

"Jeg har tit haft svært ved at tilgive mig selv. Derfor er jeg taknemmelig for den kærlighed og tilgivelse, Jesus har givet mig. Der er altid en, jeg kan søge hjælp, råd og beskyttelse hos," siger hun.

Også de to øvrige - 55-årige Per Sveistrup Hansen og 30-årige Mai Sørensen - udtrykker stor taknemmelighed over mødet med den kristne tro og fællesskabet som noget, der har beriget deres liv.

"Mødet med Jesus har ændret alt i mit liv. Mit forhold til andre har ændret sig radikalt, fordi hans kærlighed til mig giver mig kærlighed til andre mennesker," siger Mai Sørensen.

Styrker troen at møde nogen, som er blevet kristne som voksne

De nye kristnes indgang i det kristne fællesskab glæder Lars Dysager, der er formand for LM i Odense.

"Jeg ser det som en 'familieforøgelse'. Det er nyt liv, der skaber nyt liv i gamle liv."

"Det styrker vores tro at møde mennesker, som er blevet kristne i en voksen alder, og høre om, hvordan Gud opsøger mennesker i dag," siger han.

"Og så vækker det en stor taknemmelighed til Gud over det, han har gjort hos os, for os og i os - og mod til at være menneske og Guds barn i hverdagen." 

---

Læs hele interviewet med de tre nye kristne i næste nummer af avisen Tro&Mission.

> Er du ikke abonnent på Tro&Mission, kan du blive det her.

> Artikler, der er mere end tre måneder gamle, kan læses gratis her.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.