Hjulene kører igen godt for Soma Biblia

En lokal medarbejder fra Arusha, Raphael Paul Kallaghe
Det tanzaniske litteraturselskab Soma Biblia sælger på årsbasis omkring 700.000 bibler. Her er det en lokal medarbejder fra Arusha, Raphael Paul Kallaghe, som kører rundt i sin bil og sælger bøger. Foto: Soma Biblia.

Efter tre økonomisk hårde måneder kører bogbilerne igen, og LM's litteraturarbejde i Tanzania er kommet tilbage på samme omsætning som før corona-nedlukningen

31/08/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Litteraturselskabet Soma Biblia, der sælger kristne bøger og bibler i Tanzania, har ligesom mange andre virksomheder verden over oplevet tabte indtægter på grund af corona-krisen.

I april måned blev der kun solgt for 37 procent af det, Soma Biblia normalt sælger for.

I juni var det tal dog steget til 64 procent. Og nu, hvor selskabets otte salgsbiler er ude på vejene igen, er selskabet tilbage på samme omsætning som før nedlukningen i marts.

Vigtigt at passe godt på de ansatte i en svær tid

"Vi er Gud dybt taknemmelige for hans velsignelse og beskyttelse i en svær tid," siger den danske direktør i Soma Biblia, Bent Houmaa Jørgensen, som er udsendt af Luthersk Mission.

Bent Houmaa Jørgensen fortæller, at det har været vigtigt for Soma Biblia gennem hele corona-krisen at passe godt på sine ansatte.

"Derfor fortsatte vi med at udbetale løn til medarbejderne, også selv om vi måtte indstille alle bogturene for at passe på chaufførerne og for, at de ikke skulle være smittebærere."

"Butikkerne holdt fortsat åbent. De normale lønstigninger blev også givet, og de ansatte har senere udtrykt stor taknemmelighed over begge dele. De var bange for at gå ned i løn eller blive fyret, som det har været tilfældet for mange andre her i landet." 

Radio-annoncer gav overvældende respons fra nye kunder

Corona-krisen satte en midlertidig stopper for bogturene, men den gav den anledning til at tænke kreativt og åbne nye døre for at nå ud til folk, fortæller Soma Biblia-direktøren.

"Vi kørte radioannoncer i de fem byer, hvor Soma Biblia har butikker. De gav en overvældende respons fra mange nye kunder, der aldrig før havde hørt om os."

Også Soma Biblias bibelbrevskole fik mange nye elever på grund af annoncerne. Og postordre fik en opblomstring, fordi butikslederne ringede ud til kunderne og tilbød rabat på forsendelser.

Fortsat brug for forbøn og økonomisk støtte

Det kristne litteraturselskab har dog fortsat brug for de danske gavegiveres støtte og forbøn, understreger Bent Houmaa Jørgensen.

"Fordi vi har haft tre måneder med kun 50 procent af de normale indtægter, står vi står med den udfordring, at vi ikke kan opfylde budgettet for i år."

"Vi har gjort, hvad vi kunne for at holde omkostningsniveauet nede og spare, hvor det var muligt, så det hjælper noget på det. Men der vil være vigtige mål, vi får svært ved at nå, og beslutninger, vi får svært ved at føre ud i livet, hvis ikke vi får noget ekstra støtte."

----

> Vær med til at støtte arbejdet.
Giv en gave til LM's litteraturarbejde Soma Biblia i Tanzania.

 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.