Holder gudstjenester på tyrkisk i København
Efter i otte år at have delt evangeliet med tyrkere og tyrkisktalende i Danmark kan evangelist Anker Nielsen nu invitere til tyrkisk gudstjeneste to søndage om måneden
En lille tyrkisk kirke i København ser nu dagens lys.
En håndfuld herboende tyrkisktalende mødes med evangelist Anker Nielsen og hans medhjælper i Københavnerkirkens kælderlokaler i missionshuset Bethesda i København.
Her fejrer de gudstjeneste med bøn, lovsang og prædiken på tyrkisk.
Et ønske helt fra starten at etablere et tyrkisk kirkefællesskab
Gudstjenesterne er startskud til et nyt kirkefællesskab for tyrkere og tyrkisktalende i Danmark, og planen er at mødes to søndage om måneden, fortæller Anker Nielsen, der glæder sig over den nye mulighed.
"Det har været et ønske helt fra starten at etablere et tyrkisk kirkefællesskab, som man kan invitere nysgerrige ind til," siger han.
Den tværkulturelle evangelist har i otte år arbejdet med projektet Godt Nyt til Tyrkere og fik i november en medhjælper, Emrah Yildirim, der selv er tyrker.
En tyrkisktalende bulgarsk kvinde ønsker at blive døbt
Deltagerne, der kommer til gudstjenesterne, er mennesker, som Anker og Emrah har fået kontakt til, når de går på gaden i København og fortæller om Jesus.
En af de første gange var der en tyrkisktalende bulgarsk kvinde med, som nu er kommet til tro og ønsker at blive døbt.
"Sidste gang, vi var sammen, var der to iranere med, som begge forstår tyrkisk, hvor den ene er kristen, mens den anden ikke er."
Håber også at kunne holde dåb og fejre nadver sammen
Anker Nielsen har også kontakt til flere herboende tyrkere, som har vist interesse for et kirkefællesskab.
Han tænker, at det med tiden også kan blive muligt at holde dåb og fejre nadver sammen i den lille tyrkiske kirke.
Ellers, nævner han, kan det måske være sammen med Københavnerkirken, som han og hans kone, Tine, kommer i, og som støtter deres arbejde blandt tyrkere med forbøn og medleven.
"Vi er i spændt forventning til Gud for at se, hvordan han vil bruge de tyrkiske gudstjenester, og vi beder ham om at lede og velsigne os og give os de resurser, der er brug for."
---
> Læs mere om LM's arbejde blandt tyrkiske folkegrupper.
> Den tyrkiske kirke har også en hjemmeside, Huzur Kilisesi, som er tyrkisk og betyder "Fredens Kirke".