Kaldet til Kiabakari kom lige i rette tid

Foto: Ægteparret Sjödin
Pamela og Anders-Petter Sjödin glæder sig til at undervise på Kiabakari Bibelskole, og missionærerne Marita og Carl Hasselberg glæder sig til, at de kommer (Privatfoto):

Pensionistægteparret Pamela og Anders-Petter Sjödin fra Sverige rejser den 4. oktober rejser ud som pendlermissionærer til Tanzania. I ti uger skal de undervise på Kiabakari Bibelskole og Bunda Hospital

26/09/2022 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

”Vi elsker Tanzania, så hvad kunne vi lave, der er bedre?”

Det siger Anders-Petter Sjödin, der sammen med sin hustru Pamela, skal være pendlermissionærer i Kiabakari i ti uger i efteråret fra den 4. oktober.

”Derfor kunne vi med det samme sige et stort "JA", da Luthersk Mission kaldte os til opgaverne,” siger han.

Bibelfag, psykologi og sjælesorg

Ægteparret Sjödin skal bo og undervise på bibelskolen i Kiabakari. 

Anders-Petter, der er uddannet teolog og også har studeret missiologi på Fuller Theological Seminary i Californien, skal undervise i bibelfag, mission, evangelisation og de opgaver, en præst har.

Pamela er psykoterapeut, og hun skal undervise i psykologi og sjælesorg og skal desuden undervise personalet på stiftshospitalet i Bunda i supervision.

De skal arbejde sammen med Marita og Carl Hasselberg, der har boet i Kiabakari i godt to år. Siden sidste sommer har de været de eneste missionærer der, og de glæder sig til ”forstærkning”. 

Trækker på stor missionærerfaring

De seneste 21 år har Pamela og Anders-Petter arbejdet i Sverige. Hun har drevet projektet ”Äktenskap och familj i fokus”, og han har været præst i to nye kirker uden for Göteborg. Men de er netop gået på pension.

”Derfor kom kaldet fra LM lige på det rette tidspunkt,” siger han.

De er hverken ukendte med sprog, kultur eller missionsarbejde i Tanzania, da de var udsendt af svenske Evangeliska Fosterlandsstiftelsen som missionærer i Iringa i 1990’erne. Her havde de også kontakt til LM, da deres børn gik på Den danske Skole i byen.

Pamela Campbell-Sjödin arbejdede med TEE-undervisning (en form for bibelbrevskole, red.) og arbejde blandt kvinder i Iringa Stift, Anders-Petter Sjödin var direktør for TEE-arbejdet.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.