Klassisk luthersk trosoplæring som lydbog

Foto: Unge
Luthers lille Katekismus var tænkt som en oplæring af unge og vejledning til præster, forældre og lærere i den kristne tro (foto: istock)

Det korte bekendelsesskrift og undervisning i kristendommens grundsætninger gør sig godt som lydbog i en tid, hvor mange foretrækker at lytte frem for at læse, mener TilLiv.dk's redaktør Lars Malmgaard Jensen

01/04/2022 / Nicklas Lautrup-Meiner nlm@dlm.dk

Nu kan man sætte Luthers lille Katekismus i ørerne, når man pendler til og fra arbejde, vasker op, løber en tur eller i en anden situation, hvor man har ørerne fri.

Sammen med Kristeligt Arbejde Blandt Blinde har TilLiv.dk nemlig udgivet det ene af Folkekirkens fem bekendelsesskrifter.

”Det er jo en klassisk tekst, som simpelthen bare skal findes som lydbog,” forklarer den ene af TilLiv.dk’s redaktører, Lars Malmgaard Jensen.

En let indføring i troen, som man kan meditere over i hverdagen

Ordet "katekismus" dækker over undervisning i kristendommens grundelementer.

Den lille Katekismus indeholder en kort, grundlæggende undervisning i De ti Bud, Fadervor, dåb, nadver og skriftemål.

Katekismen var egentlig tiltænkt børn, men den enkle stil betyder, at katekismen giver en lettilgængelig indføring i den kristne tro, forklarer Lars Malmgaard Jensen:

”Der er mange formuleringer fra den, som går igen i vores forkyndelse. Der er en langtidsholdbarhed over den og et indhold, der er sundt at tænke og meditere over i hverdagen.”

Fortalt i et let sprog uden at blive for lang

Lars Malmgaard Jensen håber, at der er mange flere, der får glæde af Den lille Katekismus, når den nu ligger som lydbog.

”Mange læser med ørerne i dag, fordi det for en del virker uoverskueligt med lange passager,” siger han og tilføjer, at Luthers lille Katekismus er skrevet i et let sprog og kun varer omkring 40 minutter.

Lydbogen er indspillet af Kristeligt Arbejde Blandt Blinde af Lea Brøgger Detlevsen.

Den bedste hjælp til tro og efterfølgelse

Ideen til indspilningen er opstået, fordi LM Vestjylland og Forkynderfonden har genoptrykt Den lille Katekismus.

"Det har vi valgt, fordi det er det bedste, der findes ud over Bibelen til troshjælp og et liv i efterfølgelse af Jesus," fortæller Dan Hessellund, der er landsprædikant i LM og afdelingssekretær i Vestjylland.

Afdelingen arbejder med at række den trosmæssige arv videre til næste generation, uddyber han.

 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.