Kristen i en verden fuld af undergangsstemning

Forside Budskabet 4/2021
Hvad er der bibelsk belæg for at sige om de sidste tider og om dommedag? spørger magasinet Budskabet i dette nummer.

Temaet "Dommedagsstemning" i det fjerde nummer af Budskabet i 2021 skyldes, at Budskabets redaktion ikke kunne sidde avisoverskriften ”Alle taler om dommedag – undtagen præsterne!” overhørig.

01/10/2021 / Ole Solgaard os@dlm.dk

FN’s Klimapanel har for nylig igen udsendt en dyster rapport om verdens skæve gang. Og pandemier og terror truer. Mange frygter derfor fremtiden på denne klode. Men hvordan forholder vi os som kristne egentlig til den undergangsstemning?

Hvad er der bibelsk belæg for at sige om de sidste tider og om dommedag? 

Intentionen med temaartiklerne er at lade noget af Bibelens realisme, alvor og ikke mindst håb kaste lys over det, vi oplever omkring os for tiden, og det, vi kan se frem til.

Jorden går under

”Der er intet – intet af det, som sker lige nu, der kommer bag på Gud. Han har alle ting i sin hånd,” skriver Manuel Vigilius, der er kommunikationschef i en stor rådgivningsvirksomhed – og fortsætter:

”Guds ord viser os den sandhed og virkelighed, der kan kalibrere vores indre kompas, bringe os i vater og give ære til Gud og hans løfter; som kan gøre vores liv til et stærkt vidnesbyrd om Guds virkelighed for dem, som er ’udenfor’”.

Hele artiklen kan læses her.

DBI-rektor Børge Haahr Andersen belyser også temaet ved at pege på nogle domstegn og frelsestegn i ”de sidste tider”. Og MF-lektor Leif Andersen benytter både Bibelen og malerkunsten, når han i artiklen ”Dommen er i Gode hænder” peger på det kontrastfyldte i dommedag.  

----------

Magasinet indeholder også refleksioner om vedkommende forkyndelse, pengeforbrug og medvandring samt boganmeldelser og meget andet.

Hele Budskabet 4/2021 kan læses online her af abonnenter. Har du ikke abonnement, kan du via samme link se, hvordan du får det.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.