Kristne sommerlejre for asylansøgere hitter

Fra Tværkulturel Sommerlejr på Børkop Bibleskole, juli 2018
Deltagerne på de tværkulturelle lejre oplever et stærkt fællesskab på tværs af alder og nationaliteter. Foto: Jimmi Tolstrup.

Omkring 900 flygtninge og asylansøgere deltog på de mange tværkulturelle lejre rundt i landet denne sommer. Flere har stået på venteliste, fordi der er så stor søgning

06/08/2018 / Karin Borup Ravnborg kbr@dlm.dk

Kristne efterskoler og højskoler har nu flere år i træk dannet rammen om en række tværkulturelle lejre rundt i hele landet, arrangeret af Indre Mission og Luthersk Mission.

Og det er meget populært blandt asylansøgere og herboende flygtninge, forklarer tværkulturel konsulent i Luthersk Mission Else Wiwe.

"Der har bare været tryk på de tværkulturelle sommerlejre igen i år med mellem 850 og 900 deltagere. Nogle steder har der været venteliste, og vi har desværre måttet sige nej til nogen, fordi der ikke var plads nok."

Oplever Guds berøring og omsorg gennem forbønnen

Flere af lejrene havde "Guds kærlighed" som gennemgående tema. På de to lejre på Luthersk Missions Højskole i Hillerød var emnet "Forsoning".

"Deltagerne er flygtninge fra mange forskellige nationaliteter - mange med svære traumer i bagagen og en uvis fremtid foran sig," siger Else Wiwe.

"Det er en enestående mulighed for at vise dem Guds kærlighed i praksis. Det gør stort indtryk på mange - både kristne og muslimer - at opleve Guds berøring og omsorg særligt gennem forbønnen."

Kvinde overvandt sin vandskræk efter flugten over Middelhavet

De mange frivillige hjælpere gør en stor indsats for at give deltagerne nogle trygge og gode oplevelser, understreger hun.

På Agerskov Ungdomsskole i Sønderjylland blev skolens svømmehal brugt flittigt i det varme sommervejr.

En kvindelig flygtning, der havde oplevet flugten over Middelhavet i båd, overvandt sin vandskræk på lejren.

"Der måtte godt nok en del overtalelse til, men hun mærkede hurtigt, at vandet bar hende, og efter to dage havde hun lært at svømme," fortæller Else Wiwe.

Et afbræk i hverdagen for afviste asylansøgere

På Hestlund Efterskole ved Bording var en tredjedel af deltagerne afviste asylansøgere fra Udrejsecenter Kærshovedgård.

For at kunne overholde deres meldepligt blev de 50 asylansøgere hver dag kørt frem og tilbage mellem centeret og efterskolen, så de kunne være med på lejren.

Det gav dem en mulighed for at komme på ferie og et kærkomment afbræk i hverdagen, siger Enok Sørensen, tværkulturel konsulent i Luthersk Mission.

> TV MIDTVEST var på stedet og lavede et indslag fra den tværkulturelle lejr på Hestlund Efterskole. Se mere her.

---

Modtag Tværkulturelt Nyt

Ønsker du at høre mere om Luthersk Missions tværkulturelle arbejde, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, som udkommer en gang om måneden.

Du kan også melde dig som frivillig hjælper eller støtte vores arbejde på konto 2230-0726496390 eller MobilePay 66288 - mærk gaven "tværkulturelt".

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.