LM satser på rekordstort indsamlingsbudget i 2021

Foto: Indsamlingsbøsser
LM's Landsstyrelsen har besluttet at sætte fokus på givertjeneste i de kommende år. Der er nemlig behov for flere nye givere (Foto Leif Sonne-Mortensen).

”Gud har hørt vores bøn om flere missionærer. Så vil han også høre vores bøn om flere givere,” sagde LM’s Landsstyrelse som begrundelse for, at man tør satse på så stor stigning i gaveindtægterne

12/10/2020 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Oplægget til LM’s indsamlingsbudget for 2021 bliver på 17 millioner kroner.

”Det er en stigning på 900.000 kroner i forhold til indeværende års budget," siger resursechef Johnny Lindgreen.

Oplægget til det rekordstore budget er blevet godkendt af LM’s Landsstyrelse (LS), og budgettet skal endeligt godkendes af LM’s Landsgeneralforsamling sidst i oktober.

Bad specifikt om fem nye missionærer i 2019

Baggrunden for den store stigning er især, at ikke mindre end syv missionærenheder har meldt sig til tjeneste i løbet af 2020.

I de senere år har LM oplevet et dyk i antallet af henvendelser, og der har været mange ubesatte missionærstillinger i alle de lande, hvor LM har internationalt missionsarbejde.

Derfor gjorde man 2019 til et bønneår, hvor man specifikt bad om fem nye missionærer.

”Gud har hørt vores bøn og sendt flere missionærer, end vi bad om. Så vil han også høre vores bøn om flere givere,” sagde flere medlemmer af LS som begrundelse for, at man tør satse på så stor stigning i gaveindtægterne.

Samtidig med godkendelsen af budgetoplægget besluttede LS også, at der i 2021 skal være et særligt fokus på givertjeneste og indsamlingsinitiativer.

Gud har hidtil givet LM det, der var brug for

Johnny Lindgreen fortæller, at det er en særlig oplevelse og udfordring at lægge budget i en organisation som LM.

Han kalder det ”en underlig blanding af erfaring, faglighed og ikke mindst afhængighed af Gud”.

”En af de store erfaringer er, at Gud hidtil har givet os det, vi har brug for,” siger han.

”Det sætter ikke fornuften ud af kraft – men det giver en væsentlig ekstra dimension i budgetarbejdet.

Skarpere fokus på givertjeneste

Resursechefen tilføjer, at selv om Gud hidtil har givet LM det, de har brug for, vil man alligevel sætte skarpere fokus på givertjeneste i den kommende tid.

”Fra sommeren 2021 er det planen, at vi skyder et fokus-år i gang omkring givertjeneste, sådan som vi tidligere har gjort med bibelglæde og bøn,” siger han.

”Inden da vil vi omkring det kommende årsskifte fokusere på en særindsamling for at dække vores ekstra-udgifter ved corona-pandemien.”

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.