LM tilbyder rejseguide til forlovelsestiden

Forlovelsessamtaler Den vildeste vandretur
Der er fem forskellige "destinationer" på de nye postkort: Det livslange ægteskab, Det ukendte land, Den vildeste vandretur, Ægteskabistan og Parland. Forside fra "Rejseguide til Den vildeste vandretur".

Nye postkort med forside i stil med de populære rejsebøger "Turen går til …" skal give forlovede par interesse for et tilbud om ægteskabsvejledning inden brylluppet

18/11/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

"God forberedelse er afgørende for en god rejse. Det er også vigtigt at forberede sig på den livslange rejse, som et ægteskab er."

Sådan står der på en række postkort, som Luthersk Missions frivillige vejlederpar har fået trykt som en reklame for deres tilbud om forlovelsessamtaler.

Forsiden ligner de kendte rejsebøger som "Turen går til Paris" - i stedet er destinationerne

På bagsiden tilbydes forlovede par ni gratis samtaler med et af vejlederparrene - otte inden brylluppet og en samtale et par måneder efter den store dag.

Samtaler lige så vigtige som bryllupsfotograf og festlokale

"Vi vil gerne blive mere synlige og gøre nye par opmærksomme på det gode tilbud," siger en af vejlederne, Allan Kastbjerg fra København, om initiativet.

Sammen med sin kone, Vicky, er han et af 16 vejlederpar rundt i hele landet, der stiller sig til rådighed for samtaler med kommende ægtepar.

"Vores vision er, at tilbuddet om forlovelsessamtaler må blive en naturlig del af det at forberede sig til at blive gift - på linje med at finde en fotograf og et sted at holde festen."

En hjælp til den livslange og uforudsigelige rejse med hinanden

Den vision bakkes op af Kristian Andersen, som er familiekonsulent i Luthersk Mission.

"Det er et fint billede med ægteskabet som en fælles rejse, hvor det er godt at forberede sig inden. Det er det bestemt også forud for et ægteskab," siger han.

"Forlovelsessamtalerne er en hjælp til at få talt om nogle af de ting, man helt sikkert vil støde på, når man begiver sig ud på denne livslange og på mange måder uforudsigelige rejse med hinanden.

Samtalen en vigtig nøgle i alle relationer mellem mennesker

De ni forlovelsessamtaler handler om emner som det åndelige liv sammen, kommunikation, konfliktløsning, økonomi og seksualitet.

Og det er netop samtalen, som er en vigtig nøgle i enhver relation, siger familiekonsulenten.

"Dør samtalen, dør relationen. Der er så meget, der kan tage vores tid. Samtalen i et parforhold og ægteskab skal tilvælges og prioriteres. Derfor er det godt at få begyndt med det allerede tidligt i forholdet."

---

> Læs mere om Luthersk Missions familiearbejde.

Luthersk Missions vejlederpar er fordelt over hele landet og kan kontaktes direkte:

> Vejlederpar i Jylland

> Vejlederpar på øerne

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Comments