LMH-undervisning for alle i Danmark

Foto: Musiklærer Christian Mogensen
Hver dag lægger PR-koordinator Ditte Olsen relevante fag fra LMH's online undervisning på Højskoleforeningens hjemmeside. Det er for eksempel sangtimer ved musiklærer Christian Mogensen (Screendump).

Luthersk Missions Højskole i Hillerød lægger hver dag undervisning ud på sin Facebookvæg. En del af den kommer til at indgå i Højskoleforeningens virtuelle højskole for hele Danmark

19/02/2021 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Luthersk Missions Højskole i Hillerød har fået en enestående mulighed for at tilbyde sin undervisning til hele Danmark. 

Det fortæller Ditte Olsen, der er PR-koordinator på LMH.

Hun forklarer, at det sker gennem Højskoleforeningen i Danmark, der her i coronatiden har lavet den virtuelle højskole på deres hjemmeside hojskolerne.dk. 

Det er en højskole, der er frit tilgængelig for hele Danmark, og højskoler fra hele landet byder ind med indhold til den virtuelle højskole.

Alle kan være med til undervisningen på LMH lige nu

Normalt er det kun eleverne på Luthersk Missions Højskole (LMH) i Hillerød, der hører undervisningen, men nu kan alle være med. 

Hver formiddag lægger skolen nemlig undervisning ud på sin Facebookvæg. Det er både prædikener, bibelundervisning og traditionelle højskolefag.

Ditte Olsen vælger noget af LMH’s online undervisning, som hun lægger i kalenderen på Kultunaut.dk. Herfra trækker Højskoleforeningen det ind i deres projekt med et link til LMH’s Facebookvæg.

”Jeg lægger ikke alt ud, men vælger de undervisningstimer, som jeg tænker, er relevante for andre end missionsfolk. Det er typisk højskolefag som musik og identitetsundervisning,” siger hun.

Samarbejdet er en win-win-situation

Højskoleforeningen er en brancheforening med cirka 75 medlemmer. Den forhandler med myndigheder og ministerium på alle højskolers vegne om, hvad der er muligt – for eksempel i de udfordringer, som corona aktuelt giver, forklarer Ditte Olsen.

Hun tilføjer, at samarbejdet med Højskoleforeningen er en win win-situation.

”De vil gerne vise alle facetter af medlemsskolerne, herunder de kristne højskoler – og vi kommer længere ud og bliver kendt, når de deler nogle af vores Facebook-opslag,” uddyber hun.

”Vi håber da, at nogle kirkeligt interesserede, der ikke lige kender LMH, opdager os.”

LMH er med i de fælles kampagner, de kan stå inde for

Ditte Olsen understreger, at LMH ikke kan stå inde for alle Højskoleforeningens fælles kampagner, men de går med, når de kan. 

For eksempel var de med i kampagnen ”Livet er ikke det samme uden højskolerne”, der foregik i januar i år.

PR-koordinatoren fortæller, at Højskoleforeningen for nylig lavede et projekt, hvor de lagde how-to-do-videoer på deres YouTube-kanal fra mange forskellige skoler

”De opfordrede os til at tænke kreativt, så vi kunne være med. Det blev til, at musiklærer Christian Mogensen lavede en video om ’Hvordan laver man et godt klaverakkompagnement til fællessang.’”

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.