Musikalske missionærer bag kristent pladeselskab

Sinai Music
De seneste udgivelser fra Sinai Music, som indeholder nogle af missionær Frederik Berggren Smidts egne sange. Coverfotos: Sinai Music

Kommende Peru-missionær lancerer i januar et nyt album med egne kristne sange. Sammen med en ven har han et pladeselskab, hvor overskuddet går til LM's tværkulturelle arbejde

06/01/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

I morgen rejser LM's nyansatte missionær Frederik Berggren Smidt og hans hustru Lise ud til nye spændende opgaver i Peru.

Samtidig udgiver den kommende missionær et musikalbum med tekster og melodier, han selv har skrevet og indsunget sammen med sin datter, Alma Nymann Berggren.

I løbet af januar udkommer albummet "Baglæns til verden" på pladeselskabet Sinai Music, som han har oprettet sammen med en god ven.

Musikgenren er vise/pop, og sangene handler om livs- og troshistorier - både egne og inspireret af mennesker, han har mødt.

Har lavet studie-indspilninger med kendte danske kunstnere

Idéen til pladeselskabet kom, da Frederik Berggren Smidt, der på det tidspunkt var præst i Fredens-Nazaret kirker i København, lærte musikproducer Lars Falck at kende gennem en fælles bekendt.

Musikproduceren har et lydstudie, hvor han har lavet indspilninger med kendte danske rock-/pop-kunstnere som Lars H.U.G og Tina Dickow.

Han fik interesse for den lokale præsts sangskrivning og var nysgerrig efter at høre mere om den kristne tro.

Præsten og produceren i mange samtaler om tro

Mødet førte til flere samtaler mellem de to, og heraf udsprang idéen til at starte et pladeselskab, hvor de sammen kunne udgive musik med et kristent budskab.

Dagene i studiet har de indledt med en fælles bøn over morgenkaffen, ligesom de to mænd i pauserne mellem indspilningerne ofte har talt om tro og læst i Bibelen sammen.

"Det har været virkelig spændende at møde Lars. Han vil gerne tale om tro og vil meget gerne handle på det. Han betragter faktisk sig selv som en missionær," siger Frederik Berggren Smidt.

"Han har en trang til at gøre noget godt med de evner, han har, og på den måde være med til at formidle det kristne budskab," siger den tidligere sognepræst og nu kommende Peru-missionær.

Producer Lars Falck ved mixerpulten i lydstudiet. Foto: Frederik Berggren Smidt.

Håber at blive en platform for andre kristne musikere

Indtil nu har Sinai Music udgivet en række udgivelser - både Frederiks egne sange og nyindspilninger af kendte Brorson- og Luther-salmer.

Selv om Frederik Berggren Smidt rejser til Peru som missionær, fortsætter Lars Falck med at producere musik i studiet.

Det er deres håb, at arbejdet må udvides, så Sinai Music kan blive en platform for andre kristne musikere.

Overskuddet går til LM's tværkulturelle arbejde

Derudover vil de to "musikalske missionærer" gerne bruge deres musik til at støtte forskellige velgørende formål.

Tidligere er overskuddet gået til hjemløse i København, men de kommende år har de valgt, at indtjeningen skal øremærkes Luthersk Missions tværkulturelle arbejde.

"Det er ikke, fordi jeg kender så meget til det tværkulturelle arbejde i LM, men det virker meget naturligt, nu hvor jeg skal rejse ud som missionær for LM," siger Frederik Berggren Smidt.

"Lige fra min kone og jeg for en del år siden havde en bosnisk flygtning boende, har jeg altid haft et hjerte for at skabe kontakt mellem 'gammeldanskere' og nydanskere. Man kan se, at det nytter noget."

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.