LM aflønner præster til nybrud i Peru

Foto: Menigheden i Tacna
Byen Tacna, hvor der er en lille luthersk menighed i Tacna er et af de steder, hvor den lutherske kirke i Peru ønsker at øge indsatsen (Foto Roar Steffensen):

Luthersk Mission giver et målrettet tilskud til den lutherske kirke i Peru i en tre-årig periode, for at de kan fokusere på nybrudsarbejde, forklarer LM's missionsleder

13/06/2022 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Fra januar 2023 betaler LM lønnen til to halvtidsansatte præster i Peru.

De to præster er ansat af Den evangelisk-lutherske kirke i Peru (IEL-P) og er nogle, som kirken gerne vil bruge til evangeliserende arbejde/ i byerne Cuzco i højlandet og Tacna ved grænsen til Chile.

Hjælp til en økonomisk presset kirke

International missionsleder Christian Lund Pedersen forklarer, at formålet er at hjælpe kirken til at drive evangeliserende arbejde. 

”Kirkens økonomi er presset, og de har svært ved at dække lønnen til præsterne,” uddyber han.

”Vi giver i forvejen et driftstilskud til IEL-P, men dette her er et ekstra, målrettet tilskud i en tre-årig periode, for at de kan fokusere på nybrudsarbejde der, hvor de selv ønsker det.”

En ny måde at drive mission på

Aflønningen af de to evangeliserende præster er en ny måde for LM at drive mission på i Peru, forklarer missionslederen.

”Og så er det udtryk for partnerskab i mission. Vi har større økonomisk styrke end IEL-P, og de har mennesker med sproglig og kulturel indsigt.”

Lytte til, hvad kirken selv efterspørger

Christian Lund Pedersen understreger, at LM ønsker at støtte kirken i Peru gennem samarbejde.

”Vi skal finde en balance mellem at hjælpe med det, vi tror, kirken har brug for, og så lytte til, hvad kirken selv efterspørger,” siger han. 

”Den hjælp, vi giver, skal være noget, de selv ønsker og giver udtryk for, at de har brug for.”
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.