Musikkonsulent inspirerede elever på Solgården

Musikkonsulent i Vestdanmark, Laila Poulsen, på Efterskolen Solgården, sep. 2020
Musikkonsulent Laila Poulsen fik sammen med musiklærer Henrik Bay musik, instrumenter og sang til at gå op i en højere enhed. Foto: Efterskolen Solgården.

Luthersk Missions efterskole Solgården ved Tarm havde onsdag den 23. september besøg af den nye musikkonsulent i Vestdanmark, Laila Poulsen, der underviste skolens musikelever

05/10/2020 / Karin Borup Ravnborg

LM Musik's musikkonsulent Christian Engmark har fra 1. september fået en ny kollega i Vestdanmark.

Det er 41-årige Laila Poulsen, der er uddannet musikpædagog, og som bor i Ølgod.

Onsdag den 23. september var hun på besøg på Luthersk Missions efterskole Solgården ved Tarm for at undervise skolens musikelever.

Nørdede helt igennem sammen med musikeleverne

Den nye musikkonsulent fortæller: "Sammen med musiklærer Henrik Bay Møller skulle jeg sætte fokus på lovsang. Vi havde aftalt, at jeg skulle have fokus på den tekniske del – sangteknik." 

"Henrik øvede med de elever, der spiller et instrument, og jeg øvede med sangerne. Vi nørdede helt igennem, og det var både lærerigt og hyggeligt."

Der er allerede aftalt et nyt besøg med musikkonsulenten, hvor undervisningen kommer til at handle om, hvordan man leder lovsang.

Skønt at lovsynge sammen med de unge med Gud i centrum

"Fredag aften skulle nogle af eleverne stå for lovsang, og da skolen ligger tæt på, hvor jeg bor, kiggede jeg forbi og var med," siger Laila Poulsen.

"Det var skønt at lovsynge sammen med de unge, og dejligt at mærke, at Gud er i centrum. Fantastisk med unge, der ønsker at lovsynge."

Og netop det med at inspirere og opmuntre til lovsang på skoler og i menigheder er en af den nye musikkonsulents opgaver, som hun glæder sig rigtig meget til at udvikle.

"Jeg kender ikke så mange LM'ere endnu, men jeg vil rigtig gerne ud og møde dem og være med til at styrke musikarbejdet i LM," siger hun.

Erfaren korleder og gift med lovsangsskrivende præst

Laila Poulsen er uddannet fra musikkonservatoriet i kor- og bandledelse og har i mange år arbejdet med lovsang og korarbejde som kirke- og kulturmedarbejder i forskellige folkekirker.

Desuden er hun gift med frimenighedspræst Jón Poulsen, som har skrevet flere kendte lovsange, som står i Fællessang 4, deriblandt: Jeg hviler trygt i din nåde.

Parret har fire børn i alderen 11-20 år. 

---

LM Musik er Luthersk Missions landsdækkende musikarbejde. 

Formålet er at inspirere og engagere musikere og menigheder rundt i landet.

> Læs mere på lm-musik.dk

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.