Nu kan jeg arbejde med kulturmøde hele tiden

Karina Marker Jensen er ansat som tværkulturel konsulent i LM fra den 1. maj. Hun har erfaring med det tværkulturelle arbejde fra otte år som frivillig, og her har hun oplevet et åbent fællesskab. Det glæder hun sig til at opleve mere af.
”Det er virkelig fedt, at tværkulturelle lejre bliver en del af mit job”
Tværkulturelt arbejde har været en del af Karina Marker Jensens liv i mange år. Hun har været frivillig medarbejder siden 2016, og den 1. maj tiltræder hun en stilling som tværkulturel konsulent i LM som afløser for Else Wiwe, der går på pension efter sommerferien.
”Helt fra jeg var volontør for LM i Peru for ti år siden, har jeg brændt for kulturmøde og at navigere i menneskers forskellighed,” siger den 30-årige efterskolelærer fra Sønderjylland.
”Jeg er præget af, at jeg har boet både i Peru, København, hvor jeg tog min uddannelse og nu i Løgumkloster. Det har været sjovt at mærke kulturforskelle – også i Danmark.”
Får stillet savn efter kulturmøde på tværkulturelle lejre
Karina understreger, at det ikke var en pludselig opstået tanke, da hun søgte stillingen som tværkulturel konsulent.
”Jeg har ofte tænkt: ’Hvis bare jeg kunne arbejde med kulturmøde hele tiden.’ Ikke mindst efter en tværkulturel sommer- eller weekendlejr,” siger hun.
”På lejrene har jeg fået stillet noget af mit savn efter at være sammen med nogen fra en anden kultur. Her har jeg mødt et åbent fællesskab, hvor jeg føler, der er plads til alle, og man kan være sig selv.”
Hun fortæller, at det giver hende rigtig meget at være sammen med nydanskere og dele glæder og udfordringer i livet. Ikke mindst at kunne dele livet som kristen.
”Jeg ses også privat med mange af dem, jeg har lært at kende på lejrene. Det er tit folk, der kommer fra svære situationer, og det sætter mit eget liv i perspektiv.”
Skal finde frimodighed til at turde være sig selv
Karina skal overtage en del opgaver fra Else Wiwe, der går på pension efter 14 år som tværkulturel konsulent.
Hun ser frem til at møde en masse spændende mennesker og få nye relationer. Både nydanskere og frivillige medarbejdere.
”Der er tværkulturelt arbejde mange steder i Sønderjylland, men jeg kender jo mest dem på asylcentret i Løgumkloster,” siger hun.
”Men jeg skal ikke være en ’ny Else’. Jeg skal finde frimodigheden til at turde være mig selv. Det har jeg heldigvis også fået at vide af min kommende leder i LM.”
Vil kæmpe for, at flere unge går ind i det tværkulturelle arbejde
Karina glæder sig over, at hun trods sin unge alder er en erfaren frivillig i det tværkulturelle arbejde.
Hun forklarer, at erfaringen giver hende frimodighed til være leder og inspirator blandt dem, der er engageret der, selv om det primært er folk omkring pensionsalderen.
”Vi har et hyggeligt fællesskab, hvor man ikke tænker over alder, men jeg savner, at der er andre unge,” siger hun.
”Fordi jeg selv er så glad for at arbejde i det tværkulturelle, vil gerne kæmpe for, at flere unge kommer med. Jeg vil gerne vise dem, at man kan række ud til mennesker på mange måder - både med praktisk hjælp og med ord om Jesus.”