Ny bibeloversættelse og Guds væsen bliver debatteret på årets Folkemøde
På årets folkemøde er LM medarrangør på en række debatter, som handler om kristendommens forhold til tiden
Igen i år deltager Luthersk Mission ved Folkemødet på Bornholm.
I samarbejde med Indre Mission og Evangelisk Luthersk Mission er LM med til at arrangere debatter, talks og samtaler, som skal tiltrække nysgerrige deltagere på Folkemødet.
Det sker under navnet ”Folk og Tro”. I deres telt vil man kunne blive klogere på temaer, som vedrører mødet mellem den kristne tro og samfundsudviklingen i Danmark.
Hvorfor en ny bibeloversættelse?
Altingets fagredaktører er i forbindelse med Folkemødet kommet med forskellige top tre'er over begivenheder på Folkemødet.
Og ”Folk og Tros” debat ”Hvorfor en ny bibeloversættelse?” er netop på Altingets liste over seværdige debatter.
Her skal formand i Indre Mission, Hans-Ole Bækgaard, kommunikationschef i Bibelselskabet, René Ottesen, formand i Frikirkenet, Tonny Jacobsen og Søren Holst, ph.d. i teologi, diskutere, om og hvorfor det er nødvendigt at bruge tid og kræfter på at få en ny autoriseret bibeloversættelse på dansk.
Debatten finder sted om fredagen på Folkemødet.
Det er vigtig, at LM har en stemme
Dagen forinden vil repræsentanter fra de tre store monoteistiske religioner også mødes i en debat.
Under overskriften ”Hvem er Gud” skal de have en samtale om, hvem Gud er, og diskutere om opfattelsen af Gud er det, der skiller, eller det, der samler de tre store religioner.
Generalsekretær i LM Søren Skovgaard Sørensen er moderator på begge debatter og vil i øvrigt være en del af andre events på Folkemødet.
Han glæder sig over, at LM kan være en del af Folkemødet, og mener, det er vigtigt, at vi blander os, særligt når temaer i samfundsdebatten drejer sig om menneskesyn.
"Det er vigtigt, at vi blander os i spørgsmål, som bliver stillet i civilsamfundet. Vi er lys og salt i verden - ikke kun i missionshuset. Vi har også en stemme i den politiske verden," siger generalsekretæren.
Folkemødet ønsker at styrke den demokratiske samtale
Folkemødet løber i år af stablen fra 15.-17. juni i Allinge, og Folk og Tro faciliterer i alt 12 talks og debatter over de tre dage, Folkemødet varer.
Med mødet ønsker man, at mindske afstanden mellem den almindelige dansker og beslutningstagerne og derved styrke det danske demokrati og den demokratiske samtale.
Du kan se hele programmet og læse om "Folk og Tro"s øvrige events på Folkemødet på: