Ny formidlingslinje på LMH til efteråret
Luthersk Missions bibelskole i Hillerød opretter fra august en ny uddannelse for 10-måneders elever, som har særligt fokus på kristen formidling i praksis
"Sæt ord på".
Sådan kalder Luthersk Missions Højskole (LMH) sit nye tiltag for ung mænd og kvinder, der gerne vil dygtiggøre sig i mundtlig formidling af det kristne budskab.
Den nye linje er et særligt tilrettelagt forløb over 10 måneder med særligt fokus på og praktisk erfaring med selv at sætte ord på evangeliet.
Udrustning af næste generation af kristne
Selv om der ikke er eksaminer på højskolen, har LMH valgt at kalde det nye tiltag for en uddannelse.
”Vi lancerer 'Sæt ord på', fordi næste generation af kristne også skal udrustes til at formidle evangeliet videre,” siger forstander Henrik Nymann Eriksen.
"Det er sådan set ikke noget nyt for os, men nu giver vi det ekstra fokus, så de unge, som målrettet gerne vil tjene med mundtlig formidling, får nogle brugbare redskaber. Man behøver jo ikke læse teologi for at forkynde evangeliet," understreger han.
Prædikenlære, retorik og bibelsk tekstforståelse
Den nye 10-måneders linje rummer ud over skolens obligatoriske bibelfag også undervisning i fag som prædikenlære, retorik og bibelsk tekstforståelse.
Desuden bliver eleverne stillet over for nogle praktiske formidlingsopgaver. Det kan både være internt på LMH og ved aktiviteter "ude af huset", for eksempel ved et ungdomsmøde, juniorklub eller et lovsangsarrangement.
Herigennem får de nogle kompetencer, som de kan gøre brug af senere hen som fritidsprædikant, juniorleder, evangelist eller lignende.
Klæder de unge på til at tjene i deres lokale menighed
Skolen har i forvejen gode erfaringer med den 10 måneders lovsangslederuddannelse, som klæder eleverne på til at tjene med sang og musik i deres lokale menighed.
"Vi tror også, at der vil være unge, som ser 'Sæt ord på' som en mulighed for at dygtigøre sig i kristen formidling,” siger bibelskolelærer Daniel Burgdorf, der bliver ansvarlig for den nye linje.
Den nye uddannelse udbydes fra efteråret 2021, og der er maksimalt plads til seks elever per hold.
> Læs mere om uddannelsen her.