Skolestart med forsinkelser i Kiabakari

Undervisning på Kiabakari Bibelskole 2018
En del af eleverne på Kiabakari Bibelskole bliver uddannet som evangelister og præster i deres menigheder. Arkivfoto.

Sidste uge begyndte et nyt semester på Kiabakari Bibelskole i Tanzania. Kun 9 af 24 førsteårselever var mødt op, og resten kommer lidt efter lidt. Det er helt normalt, siger bibelskolelærer

28/08/2019 / Karin Borup Ravnborg kbr@dlm.dk

Dette skoleår går der 24 elever på det etårige kursus på den lutherske kirkes bibelskole i Kiabakari i det nordvestlige Tanzania.

Tirsdag den 20. august gik undervisningen på skoleårets tredje og sidste semester i gang efter sommerferien.

Kun 9 af eleverne var ankommet, flere kom i løbet af dagen, og nu - en uge efter skolestart - er der kommet 20 ud af 24 elever.

Eleverne er forhindret af sygdom, markarbejde eller økonomi

Det er helt almindeligt, at ikke alle elever kommer den første dag, men først lidt efter lidt, fortæller den norske missionær Geir Tore Salmelid, der er lærer på bibelskolen.

"Det er der forskellige grunde til: Nogle er syge, eller en i deres familie er syg, eller det kan være, de skal arbejde færdigt i marken," forklarer han.

"Andre har måske ikke fået betalt skolepenge og er derfor bange for at blive sendt hjem igen. Her i Tanzania er det meget almindeligt, at sendemenigheden betaler for eleven." 

Spændende, hvor mange elever, der fortsætter på andet år

Som lærer er han selvfølgelig ked af, at nogle af eleverne går glip af meget vigtig læring de første dage af semesteret.

"Men samtidig føler vi os utroligt priviligerede over, at vi får lov til at undervise disse 24 elever. Tænk, at vi hver eneste dag må pege på Jesus som den eneste vej til frelse."

"Vi håber på en god afslutning af skoleåret sidst i november. Og så er vi meget spændt på, hvor mange, der vil fortsætte på kurset for evangelister til januar," siger han.

Vær med til at bede om flere lærere til Kiabakari Bibelskole

Det er muligt at tage forskellige kurser på Kiabakari Bibelskole: Et etårigt bibelkursus, og herefter kan eleverne gå videre på et toårigt kursus for enten evangelister eller sognemedarbejdere.

Fordi der er mangel på bibelskolelærere, er der kun kapacitet til at have to klasser samtidig, fortæller Geir Tore Salmelid.

"Vær med til at bede om, at vi får mindst én lærer mere. Der er travlt, når tre lærere skal udfylde timerne for fire," siger han.

---

Kiabakari Bibelskole blev oprettet i 1997 og er med til at uddanne både evangelister og sognemedhjælpere til Den evangelisk-lutherske Kirke i Tanzania - særligt i Mara Stift, hvor bibelskolen ligger.

> Læs mere om Luthersk Missions arbejde på bibelskolen.

> Du kan støtte arbejdet på Kiabakari Bibelskole. Giv en gave til skolen her.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.