Teologistuderende uddelte gaver til fattige børn

Foto: Diakonidag i Chuca
De studerende på Setela havde arrangeret en række lege og konkurrencer for børnene i bydelen Chuca. Imellem legene blev der holdt en andagt om julens betydning. (Still fra video)

Studerende fra det teoloigske uddannelsessted Setela i Arequpa i Peru stod i december for et arrangement for børn i bydelen Chuca. Der fortalte også børnene om Jesus som Guds julegave til mennesker

12/01/2022 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Over 30 peruanske børn oplevede i starten af december en dag fyldt med masser af aktiviteter som danse, konkurrencer og lege.

Det skete, da de studerende på det teologiske seminarium Setela i Arequipa var på en diakonitur til den fattige bydel Chuca, som ligger i udkanten af Arequipa.

Det fortæller missionær Roar Steffensen, der underviser på Setela. 

Julekage, julegaver og fortælling om Jesu fødsel

Da det var kort før jul, uddelte studenterne også varm kakao og den traditionelle julekage panetón, ligesom alle børn fik en julegave.

I en pause mellem legene holdt pastor Felix Vargas en andagt for dem om julens budskab.

Ud over diakoni var formålet med turen nemlig også at fortælle børnene om Jesu fødsel. Sådan at de kan forstå, at julen handler om Jesus og hans fødsel, fortæller en af de studerende.

Et af børnene, Elisabeth, var meget glad over at høre budskabet om, at det evige liv er en gave fra Gud.

Opfordrer studerende til solidaritet med dem, der har mindst

Stort set alle de studerende på Setela var med i Chuca.

”Diakoniture er ikke en del af pensum på Setela, men det er noget, vi opfordrer de studerende til via undervisningen i fag som missiologi og pastoralteologi,” siger Roar Steffensen.

”Det sidste år har vi også arbejdet med værdien ”solidaridad”, hvor det har været naturligt at opfordre eleverne til at vise solidaritet med dem, der har mindst.”

Missionæren tilføjer, at ud over at befolkningen i Chuca har store behov for hjælp, blev denne bydel også valgt til turen, fordi der er en lille luthersk menighed, som projektet kunne laves sammen med.

Roar Steffensen har lavet en video fra diakonidagen i Chuca: 
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.