Turister oplevede LM’s missionsarbejde

Foto: Masaier og barabaiger synger sammen
Masaier og barabaiger er traditionelt fjender, men ved gudstjenesten var de sammen. Det var stærkt at opleve, fortæller Lisbeth Kaas.

Turisttur til Tanzania gav store oplevelser. Både blandt nomader og blandt de vilde dyr. Det fortæller Lisbeth Kaas, der var en af deltagerne på turen

06/11/2017 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Det var en meget stærk oplevelse for Lisbeth Kaas være med til en gudstjeneste på en masaiboplads i Tanzania. Der deltog også nogle fra en anden nomadestamme: barabaig-stammen i gudstjenesten.

”De to stammer er traditionelt fjender, men evangeliets kraft er så stærk, at de nu holder gudstjeneste sammen,” fortæller hun.

Tidligere missionær med stor erfaring var rejseleder på turen

Først i oktober var 21 danskere på en 12-dages rejse til Tanzania med Felix-rejser. Et af formålene med turen var, at deltagerne skulle opleve noget af LM’s missionsarbejde i landet.

Tidligere LM-missionær Agnes Rahbek, der nu på volontørbasis er koordinator for evangelisationsarbejdet blandt nomadestammer, var rejseleder på turen.

LM’eren Lisbeth Kaas fra Brændstrup var med på turen. Hun fortæller, at det var godt med en rejseleder, der havde så stor erfaring, og som kendte sprog og kultur.

Tydelig respekt og tillid mellem masaier og missionær

Gudstjenesten var ikke det eneste på masaibopladsen, der gjorde indtryk på Lisbeth Kaas.

Besøget begyndte med, at gæsterne så det træ, som de første gudstjenester blev holdt under, før der blev bygget en kirke.

Derefter blev en ged slagtet til fællesspisning, mens Agnes Rahbeks mand, Carsten, fortalte.

”Han var i sit es, og det rørte ved hjertet at opleve den tydelige respekt og tillid, der var mellem masaierne og ham,” fortæller hun.

Bibelskoleelever dansede og sang om Jesus

En anden ting, som gruppen oplevede, var et besøg på bibelskolen for nomader i Ilambilole ved Iringa. LM har gennem mange år støttet skolen, og LM’s missionærer har undervist der.

Lisbeth Kaas fortæller, at det var en sjov og dejlig oplevelse.

Oplevede også Tanzania med turistens øjne

Ud over at opleve missionsarbejdet fik deltagerne også mulighed for at opleve Tanzania med turistens øjne.

”Vi kan prale af, at vi har været ude at bade i Det indiske Ocean, vi kørte på vaskebrætvej, og vi var på safari og oplevede alle dyrene i deres rette element,” siger Lisbeth Kaas.

Hun fortæller, at en tidlig morgen i Ruaha Nationalpark blandt giraffer, zebraer, løver og elefanter var et af turens højdepunkter for hende.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.