Volontør

Rejs ud for Gud

04/01/2021 / Lukas Brosbøl

Når man er ung i Danmark og overvejer at rejse ud som volontør, er der en række forskellige tilbud, man skal tage stilling til. Det kan være i forhold til selvrealisering, diakoni, store naturoplevelser og sikkert også noget helt fjerde.

Som ung kristen er det dog nødvendigt at overveje, hvordan man kan bruge et volontørophold til Guds ære. Ikke at man nødvendigvis skal rejse ud for en kristen organisation - men der er en række fordele ved det.

Min oplevelse er, at man som bogvolontør i Soma Biblia bliver velsignet af en række oplevelser, der opfylder alt dette – og meget mere.

Eksempler på dette er udleveringer af Jesus-tegneserier til skolebørn, salg af bibler og kristen litteratur til lokale søndagsgudstjenester, og bogture, hvor man med egne øjne får set, hvilket smukt land Tanzania i den grad er. 

Noget af det største er dog det fællesskab, man får med de lokale medarbejdere. Når man er meget ude på vejene og møder en masse forskellige mennesker, er det vigtigt at have en base, man kan komme hjem til. Det var meget uventet for mig at opleve, hvordan de lokale medarbejdere tog imod en ”fremmed”, som kun skulle være i landet i 10 måneder og derefter rejse hjem igen.

De lokale medarbejdere er blevet som en lille familie, der tager sig af en og sørger for, at man har det godt. Nogle gange så meget, at tankerne stryger hen til Apostlenes Gerninger og den måde, de første kristne var menighed på – nemlig som familie. 

Selvfølgelig er der dage, hvor nogle ting bare ikke fungerer. Sproget kan blive en kæmpe barriere, der kan opstå store kultursammenstød, og som enevolontør er der til tider lange aftner, hvor savnet af venner og familie er stort. Men disse ting giver rig mulighed for at komme Gud nærmere og værdsætte de ting derhjemme, man må undvære, mens man er volontør.

Og så er det desuden en kæmpe hjælp at være tæt på danske missionærer, der har meget erfaring og selv kommer fra den kultur, man kender bedst. 

Der er en række måder at lade sig bruge af Gud på i en eventuel volontørstilling, og der er mange forskellige muligheder – fra nordens kulde i Grønland til sydens varme i Tanzania og alt derimellem.

Som en gammel amerikansk missionær så rammende har udtrykt det: ”Kig ikke efter grønne lys; se efter de røde, for Helligånden skal nok tage fat i dig, hvis der er et sted, du ikke skal rejse hen.”

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
27/01/2023 | Jens Peter Rejkjær,

10.000 danskere rejser hvert år til Cambodja. Der er så meget at se og opleve, bl.a. Angor Wat, som jeg også besøgte. Men det store flert…

Alle mennesker har brug for at høre til i et fællesskab. For mange nydanskere vil en venskabskontakt være en stor hjælp og ofte…

Margit og Mogens Høj­gaard Jensen var missionærer i Rukwa i Vesttanzania i 1988-2003. De var et af de mange LM-missionærpar, der var i områd…