Volontør

Volontører er ikke særligt udrustede mennesker

10/06/2021 / Silje Soppeland

Takket været en pandemi har det sidste år været præget af usikkerhed og en oplevelse af, at vores planer slet ikke kan hamle noget op med Guds. I det har jeg både oplevet et enormt kontroltab, men jeg har også lært at lægge mit liv over i Guds hænder.

Heldigvis var det en del af Guds plan med mig, at jeg skulle til Tanzania, og jeg er så taknemmelig for, at han sendte mig dertil. Jeg har før tænkt, at volontører må være særligt udrustede unge mennesker.

Men af egen erfaring kan jeg sige, at det slet ikke er det, det handler om. Det handler om, at Gud kan bruge syndere som os i sit riges arbejde.

Det er nemt at give børnene en bedre hverdag

Her i Tanzania har min medvolontør, Elisabeth, og jeg bl.a. været på børnehjemmet Huruma Center. Her leger vi med børnene og er en del af deres hverdag. Det er svært at undgå at komme til at holde af de dejlige børn og blive en del af deres familie.

Børnene på Huruma har vidt forskellige baggrunde, men de har alle det tilfælles, at det er bedst for dem ikke at være hos deres familier. Når man hører nogle af deres historier, bliver det tydeligere for mig, hvor vigtigt det er, at der kommer nogle og er sammen med børnene og giver dem en gladere hverdag.

Silje hygger sig med nogle af børnene

 

Vi har et par gange gjort dét, at vi en lørdag tog seks af børnene med hjem til os. Når vi kom og skulle hente dem, havde de deres fineste tøj på og var så spændte og glade. Hjemme hos os har vi leget og hygget os og har altid sluttet dagen af med at lave pandekager.
For os kræver det ikke meget at bruge et par timer en lørdag på at lege med dem. Men man kan tydeligt mærke, hvor meget det giver dem.

Hvis du går med tanken om at blive volontør, så tøv ikke. Gud kan bruge DIG. Og måske vil han bruge dig i Tanzania?

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
27/01/2023 | Jens Peter Rejkjær,

10.000 danskere rejser hvert år til Cambodja. Der er så meget at se og opleve, bl.a. Angor Wat, som jeg også besøgte. Men det store flert…

I sport eller spil kan man have det sjovt sammen, uden at sproget bliver en barriere. En nydansker kan opleve at være på lige fod med…

​LM's stifter Christian Møller Luthersk Mission er opstået som følge af en bølge af vækkelser i Danmark midt i 1800-tallet. Det nye ved diss…