En samling overskrifter i Jyske Vestkysten

22/04/2015

Positiv omtale af frivilliges indsats på asylcentrene i Sønderjylland har ramt forsiden på Jyske Vestkysten flere gange her i april.

”Frivillige sønderjyder strømmer til asylcentre”

”Sønderjyder er vilde med at hjælpe flygtninge”

”Asylchef: Sønderjyder er nysgerrige”

Det er god læsning for mig som tværkulturel konsulent i Luthersk Mission. Selvom LM ikke er nævnt i avisen, så er det dog ganske nemt at læse mellem linjerne for en tværkulturel konsulent, og det, jeg læser, gør mig både glad og stolt.

I avisen skriver de, at der mere end 150 aktive frivillige på de Sønderjyske centre, og jeg ved at rigtig mange af dem er LM-ere. Der er langt over 50 fra LM, som yder en indsats for at hjælpe flygtningene på forskellig vis. Dertil kommer så alle dem, der beder for flygtningene og bakker op om arbejdet i forbøn.    

Glad og stolt borgmester og tværkulturel konsulent

Avisen citerer Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen, som siger: ”Jeg er rigtig glad og stolt over, at så mange frivillige har tilbudt at lave aktiviteter”, og et antal på 35-40 frivillige nævnes i avisen.

Den tværkulturelle konsulent er mindst og lige så glad og stolt som borgmesteren, for jeg ved nemlig, at de i LM Sønderborg er en gruppe på omkring 25, der er i gang. I løbet af 8 måneder har der været 3500 flygtninge omkring asylcenteret i Sønderborg, og langt de fleste af dem har mødt de frivillige fra LM i genbrugsbutikken og i caféen.   

Nysgerrige sønderjyder

Nysgerrighed nævnes i avisen som en mulig årsag til at de mange frivillige sønderjyder strømmer til asylcentrene, og nysgerrighed er da bestemt også en rigtig god kompetence i det tværkulturelle arbejde.

”Sønderjyder er meget åbne og nysgerrige. Der er en anden tilgang til fremmede, det skyldes måske, at man bor i grænseland”. siger Ninna Svendsen der er ansat af Jammerbugt kommune som fungerende chef for de sønderjyske asylcentre. Hun har mange års erfaring fra det nordjyske og siger at det er langt lettere at få frivillig hjælp i Sønderjylland.  

Måske er det også fordi der er flere LM-ere i Sønderjylland?

Tilføj kommentar