Lad dig fange af Guds ord

11/09/2017

Jeg skulle i torsdags præsenteres blandt medarbejderne på Den Lutherske kirkes stiftskontor i Arusha og var mødt op til den fælles morgenandagt for alle, der havde arbejde på kontoret den dag.

Det var biskoppen, der stod for dagens ord.  Et kendt Luther-citat (i anledning af Luther-fejringen) var i forvejen skrevet på tavlen, og biskoppen forklarede med helt enkle ord ud fra Rom. 3,21-23 stille og roligt hvad det vil sige at blive gjort retfærdig af tro.  Ingen mennesker kan på nogen måde bringe sig selv i forbindelse med Gud igen på grund af synden, der fuldstændig har skilt os fra Gud. Men Gud har gjort det helt fantastiske. Jesus har betalt din og min gæld, og det fortæller Gud nu os, og siger at vi er retfærdige på grund af det Jesus har gjort. Det var det, Luther fandt ud af ved at læse i Bibelen. Og det er det, Gud siger til os. Vi er retfærdige på grund af at Jesus har betalt vores gæld. Det står der i Bibelen. 

Derfor skal vi lade os fange af det, der står i Bibelen. ”Lad dig fange af Guds ord”, sagde han og rakte hænderne i vejret, som en fange gør, når han overgiver sig til dem, der tager ham til fange. Sådan skal vi lade os tage til fange af / overgive os til Guds ord og tro på det, der står i Bibelen om hvad Jesus har gjort for os.

Det er en andagt, jeg ikke glemmer lige med det første. Det blev så klart, det med at blive gjort retfærdig – og det med at ”lade sig fange af Guds ord”.  Ved den efterfølgende samtale kunne man stille spørgsmål eller kommentere og én spurgte til, hvorfor det er så svært at holde fast i det, som Jesus har gjort.

Svarene kan nok være flere. Men en helt afgørende forudsætning for at blive bevaret i troen er jo, at evangeliet bliver prædiket i kirkerne, tænker jeg i mit stille sind. Sådan som jeg lige har hørt det her til morgenandagten. TAK OG LOV!

Ruth

Tilføj kommentar