OPSANG!!!

27/11/2016

Ind i mellem har vi alle brug for en opsang – noget, der gør os opmærksomme på, at der er et eller andet der ikke fungerer, som vi gerne ville det. 

Jeg har haft et par AHA-OPSANGE i denne uge – og mindst den ene er nok ikke bare til mig, men hvis du vil læse om den første opsang, skal du gå til: lisbethreuss.wordpress.com.

Her vil jeg i stedet komme med den anden OPSANG, der bestemt ikke kun gælder mig!

Her i Siem Reap mødes vi danskere hver onsdag. I onsdags stod volontørerne for aftenen, og de havde fundet en prædiken af Michael Mørch fra Haderslev Næs Bibelcamping 2012. Den prædiken har sat nogle tanker i gang hos mig – og jeg håber også at nogle af denne blogs læsere vil tænke videre på dem.

Det skal lige understreges, at disse bemærkninger ikke er i forhold til den enkeltes frelse, men det kristne liv. 

cimg1397

 1. Tør vi erfarne kristne vise unge kristne, hvordan et kristent liv leves?
  Både i ord og handling? Det blev sagt meget provokerende, at vi ældre aldrig siger: “Gør som mig!” – hvilket Paulus faktisk gjorde - se f.eks. Fil. 3, 17 og de omgivende vers!

  Det ved jeg heller ikke lige, om jeg ville turde sige, for mit eksempel kan være udmærket at følge nogle gange, men andre gange er det bestemt ikke noget godt eksempel.

  Men jeg burde måske blive bedre til f.eks. sige, at jeg har haft gavebrev til Luthersk Mission siden jeg var 19 år, og jeg har aldrig oplevet at mangle de penge, som jeg har givet. Man kan altid (næsten) bruge flere penge, men jeg har aldrig manglet det, der blev givet som tiende, for jeg har faktisk givet tiende.

  Eller når jeg ikke har lyst til at læse i min bibel, at jeg så har frimodighed til at spørge nogen om at bed for mit andagtsliv? (det er en af dem, som jeg prøver at arbejde med).

  Eller: jeg har levet et halvlangt liv uden børn og mand, og hvilke erfaringer har det givet ind i mit liv? Og den tillid, a la et barn, som jeg har til, at Gud har styr på det hele – hvilket ikke betyder, at jeg bare kan lade alt flyde eller dovne, men der er ro i at vide uanset hvad der sker, så HAR GUD styr på det.
   

 2. Giv – både tid, penge og liv til Guds riges arbejde.
  Find ud af, hvordan dit liv skal prioriteres til Guds ære! Det gælder os alle! Det handler ikke om at glemme dig selv.

  Men vores prioritering viser også noget om, hvad der er vigtigst i vore liv.

  Overvej f.eks. om der er en af de nye volontør-stillinger, som er noget for dig? Hele 5 bliver sammen med mine kolleger og mig i Cambodja. Og principielt skal man “kun” have afsluttet en ungdomsuddannelse (men der står ikke noget om “hvornår”) for at søge, så selvom du er 20 +, så overvej det og se mere her!

  Hvis vi vil mission, så skal der både være nogen, der giver OG nogen, der går.

Det var lidt af det, som OPSANGEN har givet mig af tanker i denne uge og jeg håber billedet af mine brugte, beskidte, reparerede men gode sko nu giver lidt mening. 

Du kan høre hele Michaels prædiken her.

Tilføj kommentar