Undervisning i Ulanga

07/11/2015

Den. 7. november
Jeg er nu kommet til Ifakara, hvor der er lidt bedre netadgang end på bibelskolen Tumaini nede i Ulanga dalen, så måske lykkes det denne gang at få skrevet lidt på bloggen, som faktisk går igennem … (efter det, jeg skriver i dag, har jeg indsat det, jeg skrev få dage efter min ankomst på bibelskolen, men som aldrig kom på bloggen pga. dårlig net-forbindelse).

Jeg har været i landet i cirka tre uger nu og undervist to uger på bibelskolen Tumaini + afholdt eksamen et par dage i de tre fag, jeg har undervist i. I praksis har jeg været den eneste lærer, der underviste på skolen. De andre lærere havde afsluttet deres undervisning i god tid inden eksamen. Alligevel valgte jeg ’kun’ at undervise fire timer om dagen. På grund af min fars sygdom og død før min afrejse, blev der ikke god tid til at forberede undervisning inden udrejse, så dagene er gået med forberedelse og timeafholdelse. Eleverne har taget godt imod og er gået godt ind i de samtaler om stoffet, som jeg har lagt op til.

Både fra bibelskolen og fra stiftet er der en stor taknemmelighed overfor LM, fordi vi på denne måde stadig husker Ulanga. Det var jo LM, der i 1949 begyndte missionsarbejdet i Ulanga og næsten var eneste udenlandske missionsselskab frem til familien Skov Jensen rejste hjem i 2006. På Lugala Hospital arbejder der stadig en tysk, katolsk præst, og hospitalet får også en del hjælp fra et schweizisk medicinsk selskab. Det er blevet opgraderet til at være et distriktshospital og er meget vellidt i lokalområdet.

Lige nu har jeg nogle dage i distriktsbyen Ifakara, hvor jeg forberede mig til et seminar for stiftets præster, der skal finde sted i næste uge fra mandag aften til fredag morgen. Her skal jeg undervise i Galaterbrevet, 1 Mos 1-3 samt noget prædikenlære (egl. nogle timer om det grundlæggende i bibelsk, luthersk kristendom, som jo gerne skulle være det bærende i prædikenen).

Fredag d. 23. oktober: Mandag morgen d. 19.10 kl. kvarter i seks kørte min chauffør og jeg fra Tanzanias reelle hovedstad Dar es Salaam (DSM) og cirka 13 timer senere efter en køretur på knap 600 km ankom vi her til Tumaini Bibelskole i Ulanga. Turen gik fint herned. Det er stadig meget tørt og varmt, så det var rart med aircondition i bilen. Det blev til en enkelt voldsom punktering undervejs, men forhåbentlig er der en ny slange og et nyt dæk undervejs fra DSM.
Tirsdag kl. ni havde jeg den første time på bibelskolen. Der er to klasser med i alt 20 evangelistelever, jeg har dem dog samlet. I løbet af to uger skal jeg gerne nå igennem Romerbrevet + have en del timer om ’Retfærdiggørelse af tro’ samt nogle oversigtstimer om henholdsvis Esajas, Amos og Hoseas.
Det er godt at være her igen. Jeg er blevet vel modtaget, men har ikke været meget udenfor skolens område, da tiden mere og mindre går med forberedelse, og da jeg jo også pt. kører uden reservehjul, sætter det også sine begrænsninger. På søndag er der parlaments- og præsidentvalg, og det præger landet. Kandidaterne turnerer, en af præsidentkandidaterne var i dag med helikopter inde i Malinyi 5 km herfra. I kirkerne og i folks huse bedes der meget om, at valget må foregå i fred og ro.
Tak for forbøn for turen, for undervisningen – og for valget på søndag! (her i dag d. 7/11 kan jeg da sige, at valget gik i det store hele rigtig godt, og i går kunne vi på TV se den nye præsident officielt blive indsat ved en storslået ceremoni i på det nationale stadion i DSM)

Tilføj kommentar