400 unge på rejse i weekenden

stewardesser bød de 400 deltagere velkommen
Stewardesser bød de knap 400 deltagere velkommen på dette års Mission, der havde temaet "at leve er at rejse" (foto: Amalie Puggaard Poulsen).
Omkring 400 unge fra hele landet var den 15.-17. november på en "rejse" mod kald, mission og Guds ledelse på dette års Mission, som er LMU's og LMH's fælles missionskonference

18. november 2019 / Nicklas Lautrup-Meiner, nlm@dlm.dk

Mødesalen på Luthersk Missions Højskole (LMH) var lavet om til et cockpit, stewardesser guidede de mange unge hen til deres pladser, og der var skyer i "forruden" ved dette års åbningsmøde.

Mission, som i flere år har gjort meget ud af den tematiske fremstilling af deres tema, prøvede dette år samme opskrift af på temaet "at leve er at rejse".

Undervisning om, at Jesus er piloten i en kristens liv, at kristne rejser som én stor familie og det generelle fokus på LM's internationale missionsarbejde blev således præsenteret i en anderledes, sjov indpakning.

"Man må sige, at temaet blev gennemført weekenden igennem. Komiteen har gjort et grundigt stykke arbejde," fortæller Caroline Slot Pedersen, der er elev på LMH.

Befriende fokus på at Jesus har styr på mit liv

I første time underviste højskoleforstander Henrik Nymann Eriksen ud fra overskriften "den perfekte rejseleder".

Han pegede på Jesus, der både har betalt med sit liv for rejsen, leder den troende og ved hvor målet er. Netop denne time talte til Marcus Lund fra Brændstrup.

"Det var en befrielse at høre Henriks tale om at vi bare skal læne os tilbage og lade Jesus tage styringen i vores liv."

Han suppleres af Caroline Slot Pedersen:

"Vi unge er vokset op i en samfundsmæssig tankegang, om at vi skal have helt styr på vores eget liv og så hurtigt frem som muligt. Vi må stole på Jesus med vores livs rejse mod Himmelen."

Vi må ikke efterlade eller glemme brødre og søstre

I en anden af timerne talte sognepræst Henrik Laursen om, at kristne er på rejse sammen, ud fra det hawaiianske ord "ohana", som bruges i tegnefilmen Lilo og Stitch.

Ligesom i tegnefilmen betyder det kristne fællesskab at ingen bliver efterladt eller glemt, og kristne må derfor hjælpe hinanden i livet.

I denne time ligesom i alle de andre var det også et fokuspunkt, at kristne kaldes til at gå ud til jordens ender for at få alle med på rejsen mod himlen.

Tilføj kommentar