Børn og bedsteforældre på lejr sammen

Foto: Bedsteforældrelejr
En af aktiviteterne på Bedsteforældrelejren var at skære græskarlygter, som stod og gav hygge på lejren (Foto: Anna Mostrup).
Efterårsferien bød på mange gode og velkendte aktiviteter mellem generationerne for de deltagere, der var på bedsteforældrelejr på Virksund Kursuscenter

21. oktober 2019 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

80 børn mellem fem og 12 år og deres bedsteforældre var på lejr sammen på Virksund Kursuscenter fra den 14.-16. oktober.

"Det var en fantastisk lejr. Alle var så taknemmelige, tilfredse og glade, da de tog hjem,” siger Anna Mostrup, der sammen med tre andre kvinder stod for lejren.

Hun glæder sig over, at både børn og bedsteforældre trivedes på lejren.

”Jeg vil nemlig rigtig gerne, at Virksund skal være et sted, hvor også næste generation har lyst til at komme,” siger hun og fortæller, at børnenes glæde kom til udtryk ved, at de kom og gav arrangørerne  knus til farvel.

Perler, maling, græskarlygter og vandraketter

Hver formiddag holdt LM Kids-konsulent Kristian Larsen bibeltime om Moses, og så stod der leg og kreative aktiviteter på programmet resten af dagen.

”Genkendelighed er i højsædet, så mange aktiviteter er gengangere fra år til år,” siger Gerda Christensen fra Holstebro, der har været med til at afvikle lejren siden 2016.

Ud over perler og maling var der mulighed for at skære græskarlygter, som stod og gav hygge på lejren, og lave vandraketter, som blev skudt af ved en konkurrence onsdag formiddag.

En anden populær aktivitet var lege fra dengang bedsteforældrene var unge.

Bedsteforældrelejr er også en missionsmulighed

Bedsteforældrelejren på Virksund blev startet op i 2012 af daværende landsleder for LM’s børnearbejde Dan Månsson, men efter nogle år var den ved at stoppe på grund af ledermangel.

Gerda Christensen fortæller, at formanden for Luthersk Mission i Holstebro sagde til hende, at ”det kan vi da ikke sidde overhørig” – og derfor gik hun i gang med at samle et lederteam.

”Det er en skøn lejr – og også en missionsmulighed, da flere børnebørn kommer fra hjem, hvor kristendommen ikke fylder så meget,” siger hun.

Et privilegium, at alle børn har deres egne voksne med på lejr

I 2018 kom Lisa Birkmose fra Skjern med i lederteamet. Hendes hovedopgave er at stå for sang og musik.

”Vi er ikke så mange ledere, men vi har jo heller ikke det primære ansvar for børnene. Alle børn har deres egne voksne med. Det er et stort privilegium for os ledere,” siger hun.

”For eksempel sidder deltagerne familievis – børn og voksne sammen – ved bibeltimerne. Det fungerer rigtig godt. Både, hvis de skal snakke om noget undervejs – og hvis et barn skal hjælpes ud på toilettet undervejs.”

Tilføj kommentar