Boliger for unge fra LivogJob

Jørgen Sulkjær fortæller om sin afsluttende opgave på Diplomlederuddannelsen på Motorcykelmuseet i Stubbekøbing (Foto: LivogJob)
Leder på STU-uddannelsen LivogJob i Stubbekøbing har visioner om at kombinere boliger for unge med særlige behov, seniorboliger og byens motorcykelmuseum

05. juni 2019 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Bestyrelsen på STU-uddannelsen LivogJob har i flere år haft en vision om at kunne etablere selvstændige boliger til unge med særlige behov.

Det kan eventuelt blive muligt nu, da Guldborgsund Kommune nemlig har besluttet at nedlægge erhvervshavnen i Stubbekøbing.

Nu vil de rigtig gerne have bidrag fra lokale beboere og organisationer til, hvad arealet på havnen kan bruges til.

Selvstændige ungdomsboliger og seniorboliger

Jørgen Sulkjær er leder af den selvejende institution LivogJob i Stubbekøbing, som Luthersk Mission står bag.

Et af hans forslag er at etablere kollegier eller andre ungdomsboliger på havneområdet, så de har noget at tilbyde, at de unge kan bo i, når de er færdige på LivogJob.

Det har han arbejdet med i sin afsluttende opgave på diplomlederuddannelsen, hvor han har valgt at tage udgangspunkt i noget af det, han arbejder med til hverdag.

Drømmen er også, at flere seniorer kunne flytte til Stubbekøbing, så der sammen med ungdomsboligerne kunne være seniorboliger.

”Det skal ikke være bofællesskaber, men mere opgangsfællesskaber, hvor de to grupper kan have noget med hinanden at gøre på frivillig basis,” siger Jørgen Sulkjær.

Motorcykelmuseum på havnen vil give flere gæster

Ud over at være leder af LivogJob er Jørgen Sulkjær også formand for Danmarks Motorcykelmuseum, der ligger i Stubbekøbing.

”Mange ønsker at flytte motorcykelmuseet ned på havnen,” siger han.

”Vi arbejder målrettet mod at få flere gæster, og et godt skridt på vejen er at ligge et synligt sted.”

Museum kan give jobs til unge med særlige behov

Museet har ikke kun brug for flere gæster, men også for større indtjening, og der ser han en kombination til ejendomsdriften.

”Forhåbentlig kommer ejendommene til at give overskud, som vi så kan bruge noget af på museet,” siger han.

Jørgen Sulkjær ser også motorcykelmuseet som et sted, hvor både unge og seniorer kan bidrage som frivillige i forhold til resurser.

”Og når museet flytter ned på havnen, kan det måske bidrage med for eksempel flexjob til nogle af de unge, der flytter i egen lejlighed og skal ud og have arbejde,” siger han.

Han har tidligere udtalt, at det for eksempel kunne ske ved at lave en café i museet, som de unge er med til at drive.

Tilføj kommentar