Brøndboring og undervisning i Udkants-Tanzania

nogle af de kristne i Nyakipande
De kristne i Nyakipande efterspørger mere oplæring i troen. Det får de med nyt projekt (foto: Anders Solgaard)
De nye kristne, der lever i udkantsområdet Nyakipande i det sydlige Tanzania har behov for støtte og opmuntring. Det får de nu med et nyt LM-støttet projekt, der også skal give sundhedshjælp til hele området

23. september 2019 / Nicklas Lautrup-Meiner, nlm@dlm.dk

Undervisning af nye troende, besøg af sundhedspersonale og en undersøgelse af muligheden for at grave en brønd.

Det er nogle af de ting, der er på tegnebrættet i et nyt projekt, som LM’s Landsstyrelse netop har besluttet at indsamle penge til, i Nyakipande, fire timers kørsel syd for Tanzanias største by Dar es Salaam.

Projektet følger i halen på to andre besøg i området i 2016 og 2018, som LM’s litteraturarbejde Soma Biblia i samarbejde med et lokalt hold af evangelister, læger og sygeplejersker, har udført med støtte fra LM.

Får vand fra samme hul langs hovedvejen, som køerne drikker af

Det er Soma Biblias direktør Ole Malmgaard, der er LM’s kontaktperson i projektet.

Han glæder sig over bevillingen, som, han tror, kommer til at få stor praktisk betydning for de omkring 3800 beboere i Nyakipande-området.

”Det er en meget fattig og overset region. Der er 15 km til den nærmeste by med vand og strøm. De lokale får i dag vand fra et vandhul, der ligger op ad hovedvejen. Det er det samme vandhul, køerne drikker fra.”

Indsats skal give sundhedshjælp og trosoplæring

I det kommende projekt får de lokale både tilbudt lægebehandling og forundersøgelse til en brøndgravning.

Samtidig er formålet at give undervisning til de mange nye kristne, som ved meget lidt om troen og har få forudsætninger for at lære mere.

”Mange af dem er analfabeter, for skolesystemet er så ringe, at det er svært for mange af dem at læse. De har konstateret, at Jesus er stærkere end Satan, og de har grebet om troen, men derudover er det begrænset, hvad de har af overblik over den kristne tro,” siger Ole Malmgaard.

Projektet sker blandt andet i samarbejde med den lokale lutherske menighed Wazo Hill, som har købt en byggegrund i Nyakipande og indsamlet penge til at opføre et råhus til kirke. De har også ansat en ung evangelist til at hjælpe i den nyplantede menighed.

Stor indsats for relativt få midler

Budgettet lyder på knap 51.000 kroner, hvilket nok ikke lyder af meget for de fleste danskere.

Men pengene rækker længere på tanzanisk jord, forsikrer Soma Biblias direktør, der har været i Nyakipande flere gange.

”Vi fik omkring 50.000 i 2016. For de penge har vi haft to ture med 30 evangelister af en uges varighed, haft opfølgende besøg og lavet små undervisningsforløb.”

 

Vær med til at støtte LM's arbejde i Nyakipande

Tilføj kommentar