Café-værested fejrede 25-års jubilæum

gæster ved Cafe Luthers 25 års jubilæum
Både cafégæster, tidligere medarbejdere og andre interesserede dukkede op til værestedet Café Luthers jubilæum (foto: Annette Bech)
11. november fejrede LM's café-værested i Nansensgade i København 25-års jubilæum med kagemand, koncert, hilsner og et kort forkyndende møde

16. november 2018 / Nicklas Lautrup-Meiner: nlm@dlm.dk

”Vi vil gerne være Guds kærlighed i arbejdstøj.”

Sådan forklarer Marianne Drejer tanken bag Café Luther. Hun har været formand for caféen siden begyndelsen.

Kærligheden praktiserer de mange frivillige, og den ansatte daglige leder, Erik Nielsen, ved at tilbyde hjælp og kontakt til offentlige myndigheder, samtaler om livet og et fællesskab.

Caféen bliver deres menighed

Caféen har til huse i Nansensgade 94 på 1. sal under mødesalen, hvor LM-menigheden med samme navn som vejen, holder til.

Oprindelig havde man ønsket, at kaffebaren skulle holde til et andet sted, men flere omstændigheder gjorde, at den i dag ligger dér.

”I dag synes jeg, det er godt, at den ligger dér – midt i menigheden,” forklarer Marianne Drejer, der dog erkender, at den korte afstand til mødesalen ikke betyder, at cafégæsterne kommer til menighedens forkyndende møder.

”Vi må erkende, at der er langt op til menigheden. Caféen bliver deres menighed.”

Mennesker, der søger tryghed i deres liv

Café Luther holder åbent torsdag eftermiddag og aften.

Om eftermiddagen er der særligt fokus på flygtninge og indvandrere.

Mange af gæsterne om eftermiddagen kommer fra det nærliggende Internationalt Kristent Center, som drives af Indre Mission og tilbyder gratis danskundervisning.

Om aftenen er der åbent for alle mennesker, men i praksis er det primært etniske danskere, der kommer, forklarer Marianne Drejer.

”Der kommer typisk mænd over 60, der er ensomme og kommer på væresteder rundt omkring i København. Det er mennesker, der søger samvær med andre. De har måske mistet job eller ægtefælle, og deres netværk er blevet begrænset.”

Et kort vidnesbyrd om Gud til at tænke over

Det er ikke noget krav for at komme i caféen, at man er troende.

Men Marianne Drejer og de frivillige håber, at fællesskabet og samtalerne vækker gæsternes interesse for kristendommen.

Hun oplever blandt andet, at gæsterne efterspørger samtaler om eksistentielle emner og forbøn, samt at flere af dem sætter pris på det ekstra tilbud Dagens Tanke, som er et kort vidnesbyrd om Gud.

Tilføj kommentar