Containere bliver hjem for 26 hjemløse i Nuuk

Sømandsmissionær Søren Eriksen på havnen i Nuuk
30 containere på havnen i Nuuk skal danne rammen om boliger til hjemløse. Foto: Privat.
Sømandsmissionær Søren Eriksen skaffer boliger til frysende hjemløse i Grønlands hovedstad Nuuk

15. februar 2017 / Karin Borup Ravnborg: kbr@dlm.dk

En pludselig indskydelse fra den danske sømandsmissionær Søren Eriksen blev startskuddet til et helt nyt diakonalt tiltag i Grønland.

Det er nemlig lykkedes ham med støtte fra den lokale kommune at købe et brugt containermodul i Nuuk, som kan indrettes til boliger for hjemløse.

Det betyder, at op til 26 hjemløse ikke længere skal bo på gaden men kan gå resten af vinteren i møde med udsigt til varme og tag over hovedet.

Containerne er indrettet med toilet og bad

     

Containerne, der står på havnen i Nuuk, har tidligere været brugt til at huse håndværkere. Modulet består af 30 isolerede containere, der er indrettet med toilet- og badefaciliteter og kan have plads til 26 hjemløse.

Søren Eriksen, der er udsendt som tilknyttet missionær til Luthersk Mission og arbejder for Sømandsmissionen i Nuuk, kontaktede ejeren af containerne.

Han spurgte, om han måtte købe dem til udsatte og hjemløse. På grund af det gode formål fik han modulet til en meget god pris på 2 millioner kroner.

Kommunen betaler for containerne og for flytning 

Søren Eriksen lavede en grundig projektbeskrivelse, og Kofoeds Skole, som har en afdeling i Nuuk, viste sig meget interesseret i at støtte projektet.

Han tog også kontakt til en fond, der kunne være interesseret i at donere penge. Da den lokale Sermersooq Kommune hørte om ideen, slog den også til med det samme.

Kommunen har i første omgang betalt de to millioner kroner for containerne og vil også betale de ca. to millioner, det koster at flytte modulbyggeriet.

Flere og flere unge hjemløse i Nuuk

"Nu er det vedtaget, hvor containerne skal stå. Næste step er at indkredse, hvem af de hjemløse, der skal være målgruppen," fortæller sømandsmissionæren.

Gennem sit arbejde på sømandshjemmet og på sine ture rundt i Nuuk møder Søren Eriksen mange hjemløse. Stadig flere af dem er unge mennesker, der må overnatte i forladte både eller i trappeopgange.

Derfor glæder han sig over, at der nu er skaffet faste boliger til 26 hjemløse.

"Og så takker jeg Gud for, at kommunen gik med på idéen," siger han.

---

> Læs mere om Søren Eriksens arbejde her eller på Sømandsmissionens hjemmeside.

Tilføj kommentar

Kommentarer

Dejligt, at Søren Eriksen kan se mulighederne og skaffer midlerne, så 26 ikke skal være hjemløse.