Globalt luthersk kirkemøde i Etiopien

de to kirkeledere fra Tanzania og Etiopien
LM's generalsekretær drøftede mission med kirkelederne fra Tanzania, Frederick Shoo (t.v.) og Etiopien, Yonas Yigezu (t.h.) (foto: Søren Skovgaard Sørensen)
LM’s generalsekretær mødtes med lederne af de lutherske kirker i Tanzania og Etiopien samt 58 andre lutherske kirkeledere fra 5 kontinenter i Etiopien for at tale om discipelskab og mission

10. september 2018 / Nicklas Lautrup-Meiner: nlm@dlm.dk

”Som lutherske kirker må vi hjælpe hinanden til at holde fast i troen og fokusere på mission i verden,” siger LM’s generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen.

Sammen med lutherske kirkeledere fra så forskellige lande som Mongoliet, Canada, Sydsudan og Sverige deltog han i konferencen Global Confessional and Missional Lutheran Forum.

Konferencen blev afholdt i Etiopien fra 4.-6. september.

Afrikanske kirker har svært ved at følge med deres store vækst

Det var især de meget store lutherske kirker i Etiopien og Tanzania, der prægede den globale konference om mission.

Især den etiopiske kirke Mekane Yesus Kirken med over 9 millioner medlemmer vokser hurtigt og får årligt 650.000 nye medlemmer.

”Hvor vi i vesten oplever et pres fra samfundets sekularisering, oplever især kirken i Etiopien et pres for at kunne følge med i oplæring og uddannelse af præster,” fortæller Søren Skovgaard Sørensen.

De store kirker vokser, fordi de ikke skammer sig over evangeliet

Målet med konferencen var, at de lutherske kirker verden over skulle møde, inspirere og forpligte hinanden på mission og discipelskab.

Netop mødet med de store kirker i Tanzania og Etiopien var til stor inspiration, fortæller LM’s generalsekretær, der selv har været missionær i Etiopien i fire år.

”Det, der skinner frem bag den eksplosive vækst i Tanzania og Etiopien, er, at de ikke skammer sig over evangeliet. De vidner om Jesus, der hvor de er og kommer frem!”

Samtaler med kirkeledere for verdens største lutherske kirker

Undervejs havde Søren Skovgaard Sørensen mulighed for at tale med begge ledere fra den tanzaniske og etiopiske kirke, der tilsammen har ansvaret for knap 17 millioner medlemmer.

Derudover besøgte LM’s generalsekretær det nyligt akkrediterede Tabor Evangelical College.

Her har LM tidligere haft fastansatte, og LM sender fortsat gæsteundervisere til.stedet med jævne mellemrum.

Tilføj kommentar