LMU'ere hjalp børn på sommerlejr i Mellemøsten

Børn på sommerlejr i uge 29 i Mellemøsten
Mellemøstlige børn med tegninger og postkort, som de har fået fra danske børn på Virksund. Foto: Nathalie Kure.
To unge brugte en uge af deres sommerferie i Mellemøsten som ledere på en kristen sommerlejr for børn for at støtte LM Kids' projekt: "Børn hjælper børn"

03. august 2018 / Karin Borup Ravnborg, kbr@dlm.dk

"Det var en helt fantastisk oplevelse. Så stærkt at mærke børnenes umiddelbare tro. Det er, som om de lever tættere på Jesus, selvom det er forbudt for dem at tro på ham."

Det er et af de største rejseindtryk, som medicinstuderende Nathalie Kure fra Aarhus kom hjem med efter en uge i Mellemøsten.

Her var hun sammen med en højskoleveninde, Maria Bærentsen fra København, udsendt af Luthersk Missions børnearbejde, LM Kids, for at hjælpe til på en kristen børnelejr for 45 børn i alderen 7-17 år.

Børn i Mellemøsten skal høre om Jesus

Rejsen var sponsoreret af LM Kids som en del af missionsprojektet "Børn hjælper børn 2018-2019".

LM Kids vil over de næste to år støtte en gruppe kristne i Mellemøsten, der holder sommerlejre for lokale børn i et område, hvor kristne bliver forfulgt.

Målet er at indsamle 80.000 kroner i LM Kids' børneklubber rundt i landet. Pengene vil blive brugt på børnelejrene og til at udgive et kristent børneblad som undervisning og støtte for børnene, hvor de bor.

Anderledes end en dansk børnelejr

De to unge LMU'ere kunne ikke tale det lokale sprog og stå for undervisningen på lejren.

Til gengæld løste de en masse praktiske opgaver, legede med de mindste af børnene og snakkede engelsk med nogle af de store.

Selvom der var bibeltimer og sjov og leg, så var det alligevel meget anderledes end at være med på en dansk børnelejr, siger Nathalie Kure, der har været leder på flere af LM's børnelejre.

"Hver morgen var der en halv times morgenbøn før morgenmaden. Og så var børnene meget frimodige til at bede for hinanden - de bad også for lederne og for os."

Risikerer udfordringer og forfølgelser

Én bibeltime gjorde særligt indtryk på hende, fordi den handlede om de udfordringer og forfølgelser, man kan møde som kristen.

"Børnene blev bedt om at skrive deres navn på en ispind og klistre den op på et papirskib som symbol på, at de vil følge Jesus, selv om det kan føre dem ud på uvejr, ligesom da Paulus strandede på Malta."

"Det var en stærk oplevelse for mig, da børnene jo bor i et område, hvor de som kristne risikerer forfølgelse."

Postkort og tegninger fra børn i Danmark

Med sig havde Nathalie Kure en stak tegninger, som børnene på årets børnelejr på Virksund havde tegnet, og postkort med hilsner.

De blev uddelt den sidste aften til stor glæde og opmuntring for børnene på lejren.

"Lederen sagde: 'Tænk, at der er børn i Danmark, der beder for jer.' Og så stillede vi os alle - børn og ledere - i en rundkreds og takkede Gud og bad for de danske børn."

---

I løbet af de kommende måneder skal Nathalie Kure og Maria Bærentsen rundt i forskellige LM børneklubber og fortælle om deres oplevelser.

> Læs mere om LM Kids' indsamlingsprojekt til Mellemøsten.

Her kan du finde info om, hvordan det er at være barn og kristen i Mellemøsten og gode idéer og inspiration til, hvordan man samler penge ind i børneklubberne.

Tilføj kommentar