Unge lærte LM's udsendte bedre at kende

Foto: Mission18
400 unge var samlet om temaet "Er der en læge til stede?" på missionskonferencen Mission18 (foto: Amalie Puggaard Poulsen)
På missionskonferencen Mission18 mødte 400 deltagere et kald til at fortælle andre om deres tro på Jesus – både i Danmark og i andre lande

21. november 2018 / Annika Rønne Schmidt

”Er der en læge til stede?”. Sådan lød temaet, da omkring 400 unge mødtes til Mission18Luthersk Missions Højskole (LMH) i sidste weekend.

Mission er en årlig ungdomskonference arrangeret i samarbejde mellem LMH og Luthersk Missions Unge.

Mission18 præsenterede deltagerne for et program fyldt med mange forskellige tilbud, lige fra seminarer til sport, lækker mad og møder.

Du skal være taknemmelig for dit liv

Den første del af møderne var fyldt med forskellige indslag fra både ind- og udland.

Her var blandt andet 22-årige handicappede Noa Bak-Pedersen på scenen. Han fortalte om sit liv som paralympisk sprinter, noget han aldrig troede ville blive muligt for ham.

”Jesus har givet dig et nyt liv, og det skal du være taknemmelig for,” udtalte Noa.

Flere gange gennem Mission18 lød denne opfordring til at være taknemmelig og til at give taknemmeligheden videre til andre.

Jesus er overlægen

Anden del af et møde indeholdt en tale relateret til temaet ”Er der en læge til stede?”.

Kristoffer Enevoldsen, der studerer teologi i København, satte i sine taler fredag og lørdag fokus på synden som en sygdom.

Han afsluttede en af sine sessions med spørgsmålet: ”Har du erkendt diagnosen og er gået til ”lægen” med den?”.

Herved pegede han på, hvor vigtigt det er at erkende, at man er syg af synden, og at den eneste, der kan helbrede en, er ”lægen” Jesus Kristus.

Dette perspektiv på Jesus som en overlæge blev ført videre gennem hele konferencen.

Finn Rønne, der er lektor på Dansk Bibel-Institut, lagde i sine prædikener vægt på, hvor vigtigt det er, at vi selv indser, at vi er ”syge”, før vi kan hjælpe andre ”syge” hen til Jesus.

Bøn for de lande, LM har udsendte i

Under konferencen blev der sat fokus på Luthersk Missions (LM) missionærer og volontører.

Der var rig mulighed for at lære LM’s udsendte bedre at kende. Nogle missionærer besøgte selv konferencen og delte deres historier, mens andre blev præsenteret gennem video-hilsner eller beretninger fra andre.

Hvert møde blev afsluttet med bøn for et af de lande, som LM har udsendt missionærer og volontører til. Dette skabte en god sammenhæng mellem fortællinger fra missionærerne og det, der blev sagt i talerne.

Lørdag eftermiddag var der et bredt udvalg af seminarer, hvor man kunne høre om blandt andet medicinsk etik, Big Bang og Bibelen eller få flere informationer om LM’s volontørarbejde.

LM har otte ledige stillinger som volontør i skoleåret 2019-2020.

En stor opfordring til at turde fortælle om sin tro

Deltagerne på Mission18 blev opfordret til at følge Guds kald og fortælle om deres tro.

Den kan være ved at rejse ud i verden som volontør, at fortælle om sin tro til kollegaer eller studiekammerater eller at vælge at studere i en by, hvor der måske ikke er så mange kristne.

Rasmus Risbjerg, der bor og studerer i Aarhus, fortalte om sine erfaringer som hverdagskristen. Han lagde vægt på, hvor vigtigt det er at lukke andre mennesker ind i ens liv og tro.

Mission19 afholdes igen næste år 15.-17. november 2019.

Tilføj kommentar