Unge med særlige behov sælger lys i ny webshop

To af de unge fra LivogJob som producerer lys
Andrea Andersen (tv) og Stefan Petersen (th) er to af de unge på LivogJob, som producerer lys. Det giver dem faglige og sociale færdigheder (foto: Nicklas Lautrup-Meiner)
Jul, faste, påske og pinse. Der er et lys til hver af årets større kirkehøjtider i pakken fra LM’s STU LivogJobs nye webbutik Profillys. Overskuddet går til at hjælpe unge med særlige behov

11. oktober 2017 / Nicklas Lautrup-Meiner: nlm@dlm.dk

Luthersk Missions STU-tilbud, LivogJob, har netop åbnet en webshop med navnet Profillys.

Her sælger de lys, der er produceret af unge med særlige behov, der har deres hverdag på LivogJob.

Lysene er farvet, så de passer til kirkehøjtiderne jul, faste, påske og pinse, og sælges i en samlet æske.

”Hvis det bliver en succes, så kan vi have en butik i byen, hvor nogle af de tidligere STU-studerende kan arbejde,” siger Jørgen Sulkjær, der er forstander på LivogJob.

Lysproduktion giver sociale og faglige kompetencer

De unge på uddannelsesstedet, der ligger i Stubbekøbing i den nordlige ende af Falster, har behov for særlig støtte i hverdagen og kan ikke klare de samme opgaver som deres jævnaldrende.

På LivogJob lærer de sociale, faglige og personlige kompetencer, der klæder dem på til livet.

De passer haven, vedligeholder bygninger, laver blomster til byens lygtepæle, og nu sælger de også de lys, de har produceret gennem længere tid.

Går det, som Jørgen Sulkjær drømmer om, kan et par af de unge få arbejde i en eventuel kommende butik i Stubbekøbing, når deres tre år på STU’en er overstået.

Det er sjovere for eleverne, hvis lysene kan sælges

”Vi gør det ikke for at tjene penge. Det kommer vi heller ikke til, hvis vi sælger alle de 200 pakker, vi har klar. Det er den sociale tanke, der er vigtig,” siger Niels Rasmussen, der er lærer i lysværkstedet.

Når de unge laver lys, lærer de både tålmodighed, at møde til tiden, samarbejde og bare det at være sammen, forklarer han.

Der er også en smule matematik involveret, når lysene skal vejes og sorteres.

”Det er sjovt at lave dem, men det er jo ikke sjovt, hvis vi bare skal øve os. Det sjove var, hvis vi kunne sælge nogle af dem,” forklarer Niels Rasmussen.

Har solgt nogle af lysene på et lokalt høstmarked

En af de unge, der laver de håndlavede lys, er Stefan Petersen.

Han er overbevist om, at de kan sælges.

”Folk synes, de er meget pæne,” siger han og fortæller, at de allerede har solgt nogle af lysene på et lokalt høstmarked.

”Jeg vil gerne bruge dem selv,” supplerer Andrea Andersen, der er en anden af eleverne, der arbejder med lysproduktionen.

Tilføj kommentar