Vi glæder os til flere forberedelser

Monica og Simon Kronborg ved Angkor Wat-ruinerne i Cambodja
Cambodja er ikke ukendt for Monica og Simon Kronborg, der var volontører i Cambodja i 2012-13. Her er de ved Angkor Wat-ruinerne. (Privatfoto)
”Det føles bare rigtigt,” siger Monica og Simon Kronborg. De er blevet ansat som nye LM-missionærer og rejser til Cambodja om cirka et år

08. maj 2017 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Monica og Simon Kronborg er blevet ansat som kommende missionærer for Luthersk Mission i Cambodja.

Det er ikke deres første ophold i Cambodja. I 2012-13 var de udsendt sammen som volontører til landet, og siden da har de haft et kald til at vende tilbage og være en del af missionsarbejdet der, fortæller de.

”Kaldet har fyldt rigtig meget i vores liv og tanker, og i 2014 begyndte Simon at læse nogle fag på Dansk Bibel-Institut (DBI) for at forberede sig til en mulig tjeneste,” siger Monica og Simon.

”Det føles bare rigtigt, at det kald, vi har, er blevet til en konkret opgave i Cambodja.”

Flere enkeltfag på DBI og kultur- og sprogstudier venter

Ved siden af sine fjernstudier på DBI har 34-årige Simon de sidste par år haft et deltidsjob hos Ikea.

Planen er, at Simon skal færdiggøre endnu fire fag i løbet af i år. Fra januar 2018 skal familien på et ti-ugers missionærforberedende kursus i England, og engang i løbet af foråret 2018 bliver der udrejse til kultur- og sprogstudier i Cambodja.

Monica Kronborg, 33 år, er uddannet designteknolog og har desuden en lederaspirantuddannelse fra Ikea.

Mens parret var volontører i Cambodja, fik de en stor kærlighed for landet og befolkningen, og de glæder sig til at komme derud igen.

”Men lige nu glæder vi os rigtig meget til at komme til England og forberede os endnu mere på det,” siger de.

Bibelundervisning og diakonale opgaver

Familien tæller også sønnen Alfred på ti måneder, og det er planen, at familien skal bo i Siem Reap i det nordvestlige Camboja.

Her skal Simon hjælpe til med opgaver, der har med evangelisering og bibelundervisning at gøre. Monica skal indgå i diakonale og sociale opgaver, som ikke er klart definerede endnu.

De glæder sig rigtig meget til at komme tilbage til landet og til den hverdag, de skal have der.

”Men i sidste ende er det, vi glæder os mest til, at se mennesker tage imod Jesus som deres frelser, og se hvordan det forandrer liv i Cambodja,” siger Monica og Simon Kronborg.

Læs mere om LM’s engagement i Cambodja

Tilføj kommentar