Volontører ansat i Phnom Penh næste skoleår

Foto: Unge i Phnom Penh
De nuværende LM-volontøreri børnehaven på Daughters i Phnom Penh, Marie Nicolaisen og Cecilie Hansen, sammen med cambodjanske unge. (Privatfoto)
Tre unge glæder sig til at løse opgaver i Cambodjas hovedstad Phnom Penh – både i missionærfællesskabet og blandt cambodjanske børn

06. marts 2019 / Kaja Lauterbach, kl@dlm.dk

Luthersk Mission har ansat tre unge som volontører i Phnom Penh i Cambodja fra august 2019.

To unge kvinder, Laura Mortensen og Heidi Linde Pedersen, skal arbejde i en børnehave. Den drives af organisationen Daughters of Cambodia, der hjælper kvinder ud af prostitution, og er et tilbud om pasning af kvindernes børn, mens de selv får undervisning.

Laura Mortensen er fra Silkeborg, og Heidi Linde Pedersen er fra Skjern. De er begge 19 år og går på gymnasiet, hvor de er meget aktive i KFS. Begge forventer at blive studenter til sommer og har erfaring med børn fra barnepigejobs og lejrarbejde.

Undervisning i dansk, it-opgaver eller engelskundervisning

Den tredje volontør i Phnom Penh i næste skoleår Mathias Plauborg Hansen fra Hadsten.

Han er også 19 år og bliver student til sommer, og han får en todelt opgave.

Han skal undervise danske missionærbørn i dansk et par dage om ugen og får derudover opgaver enten inden for it-branchen eller med engelskundervisning.

Hvad det bliver helt nøjagtigt, bliver fastlagt sidst i marts, når missionskonsulent Bent Olsen og missionsleder Carsten Skovgaard-Holm besøger Cambodja.

Stor forventning til de opgaver, Gud har til os

Alle tre unge ser frem til at komme til Cambodja et års tid, hvor de også får mulighed for at være sammen med cambodjanske unge.

Selv om Mathias ikke kender alle sine opgaver endnu, glæder han sig.

”Jeg er i stor forventning til de opgaver, som Gud vil, at jeg skal være med til at løse i Phnom Penh,” siger han.

Både Laura og Heidi glæder sig til at være en del af børnenes liv i børnehaven, og Heidi tilføjer:

”Jeg forventer, at det bliver en udfordring at blive en del af en helt anden kultur, men jeg ser på samme tid frem til at blive udfordret.”

Tilføj kommentar