Anmeldelse
Cover: Det med Gud

Det med Gud - 39 tekster til teenagere

Carsten Hjorth Pedersen
LogosMedia 2021
64 sider - 99,95 kroner
Louise Mukai Hauge

Hvis man forsat tror på, at bøger kan skabe glæde hos teenagere, er denne bog et godt bud. Carsten har med disse 30 alsidige tekster til teenagere skrevet en bog, som ikke bare er inspirerende at kigge i, men så absolut også god at læse i. 

Denne bog er vedkommende og aktuel, og så er den skrevet i et sprog, hvor læseren ikke tales ned til, men tages kærligt ved hånden frem mod en forståelse af komplekse temaer. 

Netop valget af temaer for teksterne er, efter min mening, en af bogens største styrker. Carsten har valgt at tage vanskelige emner op som skam, ensomhed, perfektion, Big bang og død. Ikke alene er det nærværende temaer for unge mennesker i dag, men det er også komplekse temaer, hvor der ikke gives enkle svar. Jeg synes, det klæder en bog til teenagere utrolig meget, at der ikke viges uden om sådanne temaer på trods af kompleksiteten i dem.

De 30 tekster er alsidige og appellerer bredt til både piger, drenge, yngre og ældre teenagere. Indholdet i bogen er illustreret på vidt forskellige grafiske måder, hvilket kan udfordre mit voksne behov for en stringent linje i en bog.

Adspurgte teenagere i målgruppen finder det, i modsætning til mig, fedt fordi grafikken netop understreger centrale pointer i teksterne og dermed understøtter både forståelsen og muligheden for at kunne huske pointerne.

Bogen er en oplagt konfirmationsgave, men kan også med fordel gives til ældre teenagere. Endelig kunne bogen være en mulig familieandagtsbog for familier med teenagebørn, da flere af teksterne lægger op til gode samtaler. Carsten er god til både at skabe rum for refleksion og udfordre til konkret handling, hvilket giver en god balance i teksterne.

Bogen indledes: ”Jeg forventer ikke, at du ved en hel masse om det i forvejen. Men jeg håber, du gerne vil vide mere om, hvad det med Gud er for noget. Jeg mener nemlig, at det er det bedste og vigtigste i livet”. 

Deler du denne mening med Carsten, så vil jeg varmt anbefale dig at give bogen til en 13-15-årig og frimodigt bede Gud om, at han eller hun også må åbne den og læse den.

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Flemming Hansen
Jeg har altid vidst, at jeg skulle være ydremissionær, selvom jeg ofte var utilfreds med Gud i min barndom på grund af hans beslutning.  Min…