Anmeldelse
Forside til bogen Skabt som kvinde

Skabt som kvinde

Ute Buth
LogosMedia 2016
230 sider, 249,95 kroner
Louise Høgild

Personligt er jeg ikke meget til “kvindebøger”, men jeg sidder tilbage med en følelse af begejstring efter at have læst den her. Allerede ved indledningen er jeg grebet.

Seksualitet er omdrejningspunkt for bogen, det står da også som centrum mellem identitet og selvværd i undertitlen.

Gennem bogen føres jeg ind i forfatterens tanker og viden om den kvindelige seksualitet.

Bogen er ikke fuld af smukke formuleringer og god struktur, men den tager på en stille og rolig måde svære og til tider tabubelagte emner op, og det gør den yderst berettiget og læsværdig. 

Forfatteren tager ikke alene Bibelens syn på seksualitet op, men behandler også emnet ud fra en psykologisk og fysiologisk vinkel, ved blandt andet at skrive om onani, seksuallivet i den første tid af ægteskabet, familieplanlægning, og hvordan man forholder sig til sin seksualitet, når man er single. 

På en nuanceret måde og med hjælp fra mange eksempler, kommer Ute Buth omkring et enormt spektrum af emner inden for seksualitet. Det er på en unik måde lykkedes hende at skrive en bog, som henvender sig både til singlekvinder og gifte.

Vi er allesammen forskelige, og vi oplever livet forskelligt, og denne bog er ikke en nøjagtig guide til, hvordan du bør agere, men lægger op til spændende samtaler både med veninder, en kæreste eller din ægtefælle. Tag eksemplerne for, hvad de er: eksempler, skrevet til inspiration og eftertanke, vov dig ud i refleksioner omkring din seksualitet, og hvordan det fylder i dit liv. 

Jeg er ikke enig med forfatteren i alt, men hun udfordrer mig til at reflektere over mig selv og mine omgivelser. Hun udfordrer mig til at se på mig selv på en ny måde, til at tage mig selv seriøst, ikke for andres skyld, men for min skyld. 

Kvinde kan man være på mange måder, men uanset er det værdifuldt at lære sin seksualitet at kende.

Trykt i Tro & Mission 06/2016.

 

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Flemming Hansen
Jeg har altid vidst, at jeg skulle være ydremissionær, selvom jeg ofte var utilfreds med Gud i min barndom på grund af hans beslutning.  Min…