Anmeldelse
Forside: Forvandlet ved at se

Forvandlet ved at se

Henrik Nymann Eriksen
LogosMedia 2020
216 sider, 149,95 kroner
Ruben Lorentsen

Højskoleforstander Henrik Nymann Eriksen har begået en ny bog. Denne gang om at blive mere som Jesus: at blive helliggjort. Titlen hentes fra Paulus’ andet brev til menigheden i Korinth, kap 3 v.18: ”Og alle vi, som med utilsløret ansigt i et spejl skuer Herrens herlighed, forvandles efter det billede, vi skuer, fra herlighed til herlighed, sådan som det sker ved den Herre, som Ånden er.”

Med dette som grundlæggende tema arbejder han sig igennem længslen efter forvandling, retfærdiggørelsen og genfødslen, helliggørelse ved tro, det gamle og ny menneske, efterfølgelse, kristen karakterdannelse og håbet om den nye jord, samt meget mere. 

Der er mange facetter ved helliggørelsen, og vi bliver ledt igennem mange af disse.

Ofte er der en problemstilling og en ret balance, som det er mest gavnligt at følge, for helliggørelsen bevæger sig i et spændingsfelt med aktiv handlen og passiv modtagelse i et gådefuldt samspil, alt imens det er Gud, der giver vækst.

Ofte levnes der kun kort tid per facet, og det bliver som at sidde i en klasse og få et objekt kortvarigt beskrevet, før man går videre til næste i rækken. Til andre tider bruges dagligdagens frustrationer og glæder som kristen som udgangspunkt, og pludselig føles det mere som en felttur, hvor livets drama fremhæves og forklares, og den trøst og håb og længsel, vi har som kristne, tages med.

De sidstnævnte steder er der en del visdom – erfaringen af, hvordan teori udleves. Der er det værd at læse grundigt efter. Især erfaringen af, at vi som forskellige mennesker drikker forskelligt af samme kilde, er værd at tage med og have ind over sit forhold til medkristne.

(Bragt i T&M nr. 10/2020)

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Mia og Johannes Jensen
På Mia og Johannes Jensens terrasse står en olielampe, der har særlig betydning for dem. De fik den af en god ven i Grønland, der pludselig…