Anmeldelse

En fantastisk påske - da Eli mødte Jesus

Christian Engmark, Jette Gøjsen Christensen m.fl.
LM Musik 2015
119,95 kroner
AF DITTE NYGAARD

LM Musiks nyeste udgivelse En fantastisk påske – da Eli mødte Jesus er en påskemusical for børn.

Vi følger drengen Eli, der skal rejse til Jerusalem. Gennem hans oplevelser bliver vi førstehåndsvidner til påskefortællingen. Man mærker alvoren i beretningen, og ideen med at lade Eli være fortæller er glimrende. Han stiller spørgsmål, der også kunne komme fra de børn, jeg kender. 

Det er faktisk, som om teksterne bliver dybere i takt med Elis erkendelse af, hvem Jesus er. Fra et barnligt ”jeg har hørt,” til et dybere ”jeg har set.”

Den dramatiske og stemningsfulde musik bakker op om det alvorlige budskab som musicalproduktionen har til formål at fortælle. Musikken er pop/rock og kører en gennemført musikalsk stil gennem hele albummet med god variation. Jeg bliver grebet af det musiske univers og bliver nysgerrig på teksterne. Samtidig er de meget sangbare, og allerede ved første gennemlytning begyndte jeg at nynne med på enkelte strofer af teksterne, som derved faktisk kom til at fremstå som stærke vidnesbyrd for mig. 

Sangene er sunget af super dygtige solister med klare og medrivende stemmer! 

Sammen med de fantastiske ”Singing Kids” giver de liv, følelse og dybde. De deltagende på albummet er ikke professionelle, men kvaliteten må siges at være i top!

Teksterne er skrevet i et letforståeligt sprog, men er på ingen måde simple eller overfladiske. Det er præsenteret med kærlighed til Jesu fantastiske, underfulde gerning, så skolebørn kan møde påskehistoriens store og handlingspakkede indhold. 

Det kan dog være svært at høre, når Pjerrot fortæller. Jeg mangler, at hans ”børnetække” fra Bakken også når helt ud i stuerne. Dog skal det siges, at jo flere gange, jeg lytter til det, des bedre kan jeg forstå, hvorfor Pjerrot intonerer, som han gør. 

Alt i alt: Et rigtig godt bud på en påskegave til børn – og deres voksne! 

Trykt i Tro & Mission 5/2015.

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Cecilie Haahr Lodahl
I dag er det lidt over seks år siden, hovedpinen flyttede ind. Dagen efter jeg slog mit hoved, begyndte den hovedpine, der har vendt op og n…