Bibelhistorier på lyd begejstrer børn i Tanzania

Kristen børneklub i Arusha
Børnene i den kristne børneklub i Arusha lytter spændt hver fredag i de 30 minutter, hørespillet varer. Foto: Anne Gilemoen.

Soma Biblia, Luthersk Missions litteraturarbejde i Tanzania, har udgivet 20 hørespil efter en animationsfilm om "Arven efter Adam". De skal sendes på radiostationer landet over

01/02/2019 / Karin Borup Ravnborg kbr@dlm.dk

Stemmer blander sig med en masse forskellige lyde.

En stor flok børn i en kristen børneklub i Arusha i det nordlige Tanzania sidder musestille i 30 minutter og lytter opmærksomt til den lydfil, der bliver afspillet.

Vi er i Edens Have sammen med Adam og Eva og hører, hvordan de nærmest skriger smerten ud, da det går op for dem, hvad deres ulydighed mod Gud medfører.

Men senere hører vi om den redningsmand, der skal fødes engang.

Bibelhistorie for børn på lyd fra skabelsen til Jesu fødsel

Det tanzaniske litteraturforlag Soma Biblia har med støtte fra Luthersk Mission udgivet 20 nye hørespil på swahili med bibelhistorie for børn.

Hørespillene er blevet til på baggrund af fem animationsfilm "Arven efter Adam", baseret på bibelske beretninger fra skabelsen til Jesu fødsel.

Filmene er produceret for Soma Biblia af en norsk udsending, Roger Gilemoen, sammen med en håndfuld skuespillere.

En af skuespillerne, Hammerson Luhanga, blev så begejstret for projektet, at han tilbød at lave nogle hørespil på baggrund af Roger Gilemoens manuskript.

Opfordrer radiostationer i Tanzania til at sende hørespillene

Det er disse hørespil, som børnene i den kristne børneklub i Arusha er begyndt at lytte sig igennem - et nyt hver fredag.

Og snart får de uden tvivl følgeskab af andre børn i Tanzania.

Producenten Hammerson Luhanga er lige nu på rundtur til radiostationer over hele landet for at få dem til at sende hørespillene ud i æteren.

De får dem gratis, og der følger desuden t-shirts og CD'er med til de radiostationer, der er parat til at lave konkurrencer for børn, i forbindelse med at hørespillene bliver sendt i radioen.

---

Hørespillene kan høres (på swahili) på Soma Biblias hjemmeside eller på YouTube.

Om Soma Biblia:
"Soma Biblia" betyder "Læs Bibelen" på swahili og er et kristent litteraturforlag i Tanzania, som støttes af Luthersk Mission og Norsk Luthersk Misjonssamband.

Forlaget udgiver kristen evangelisk litteratur - bibler, bøger, børneblade, traktater, lydfiler og nu også en film.

> Læs mere om arbejdet og se, hvordan du kan støtte det her.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.