LM bakker op om hjælp til demensramte
Tidligere plejehjemsleder står i spidsen for en arbejdsgruppe og mener, der er brug for både diakonale og åndelige tilbud. Hun vil gerne give både professionel og personlig viden og erfaring videre
”Jeg vil gerne give troshjælp og livshjælp ved at skabe gode oplevelser og stunder for både demensramte og deres pårørende.”
Det siger Ruth Nørgaard fra Agerskov, der forrige år gik på pension efter at have været leder af Agerskov Friplejehjem gennem mange år.
”Min vision er at hjælpe familier til at finde gode former for samvær på trods af sygdommen.”
Udvikle og organisere relevante tilbud til målgruppen
Med en demensramt mor har hun både professionel og personlig viden og erfaring med sygdommen, som hun gerne vil give videre.
Derfor har hun henvendt sig til LM’s ledelse, der bakker op om, at hun søger efter personer, der vil hjælpe hende med at udvikle og organisere relevante tilbud til målgruppen.
Som et eksempel nævner hun en minihøjskole for mennesker med lettere demens og deres pårørende.
”De pårørende skal også med, for demens rammer ikke kun den, der får sygdommen, men også ægtefællen og den øvrige familie og venner. Den kan nemlig medføre, at den syges personlighed ændres,” uddyber hun.
De pårørende har også brug for åndelig hjælp
Luthersk Mission har mange forskellige arbejdsgrene og målgrupper, men der mangler noget for demensramte og deres pårørende. Både diakonalt og åndeligt, mener Ruth Nørgaard:
”De pårørende har også brug for åndelig hjælp. Demenssygdommen fik min troende mor til at bande meget, og det gør ondt at opleve. Man spørger sig selv: ’Mon hun stadig er Guds barn?’”
Ruth Nørgaard følger et sjælesorgskursus for at blive bedre rustet til at hjælpe de pårørende til at finde fred med, at demenssygdom blev en del af deres lod og livsvej.
”For heldigvis er demens ikke nødvendigvis en hindring for, at den syge kan opleve glæde over Jesus.”