Nærkontakt

De fleste LM-menigheder er tilknyttet en eller flere missionærer som nærkontaktkreds.

Her kan du finde gode ideer til, hvordan man kan holde kontakten med missionæren ved lige og drage nytte af hinanden.

Fællesbrev

Man kan skrive et brev fra hele menigheheden til missionæren ved, at alle formulerer en eller to sætninger, som de dikterer til en, der skriver dem sammen på en computer

Det kan man for eksempel gør på en menighedslejr, hvor man også fortæller lidt mere om, hvad man laver på lejren.

Menighedspostkort

Man kan tage en masse billede fra forskellige situationer i menigheden, som man printer ud i postkortstørrelse. Dem kan menighedens medlemmer skrive korte hilsner bagpå, hvorefter de bliver sendt samlet til missionæren.

Brevstafet

Det er en god ide, hvis det ikke altid er de samme, der skriver breve til missionærerne. Ved at lave en brevstafet, kan opgaven gå på skift mellem bibelstudiegrupper, LMU, juniorklub, ældregruppe osv.
Det er nødvendigt at have en koordinator, som laver fordelingen og også sørger for, at missionærernes svar bliver sendt ud til alle.
Hent eksempel på brevstafet her! (pdf)

Video-opkald

Video opkald

Det er ikke så svært at komme i direkte kontakt med missionærerne, som det før har været. Det er muligt at være online med de fleste - på Skype/Teams/Messenger el.lign. På den måde kan missionæren "medvirke" ved de almindelige møder og fortælle nyt fra arbejdet, dele et vidnesbyrd eller bede sammen med menigheden.

Hvis det ikke er muligt at få video-kontakt, kan det være en god ide at vise nogle billeder fra missionærens arbejde under samtalen.

Få besøg

Den personlige kontakt til en missionær eller volontør er det, der giver det bedste indtryk fra missionsarbejdet! Derfor er der mulighed for at få besøg. Kontakt din kredsformand/LMU-formand for at få det arrangeret.

Opslagstavle

Lav en tavle i missionshuset, hvor du hænger de nyeste billeder, breve og bedeemner fra missionærerne. Så ved alle, hvor de kan finde det - og synligheden gør, at missionærerne ikke så nemt bliver glemt.

Fødselsdagsgaver

Det er dejligt at få gaver og dejligt at blive husket på sin fødselsdag. Måske især, når man er langt væk fra Danmark. Så sæt kryds i kalenderen og send en pose lakrids, et Anders And blad eller en ny andagtsbog, når der er fødselsdag i missionærfamilien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oplæsning fra blog eller brev

Læs et uddrag af det, missionærerne har skrevet – og husk at fortælle, hvor man kan læse resten.

Julekort fra børn og voksne

Lad børnene i søndagsskolen klippe/klistre eller tegne fine julekort. Når kortene er klar, kan de voksne skrive julehilsener til missionærerne. Et dejligt fælles projekt!